KIAJOBB

Fájó igazság, ez vezetett a magyar kudarchoz

Vereséggel kezdte a magyar válogatott a budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságot.
  • Szerző: mv

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Kazahsztántól a vb első napján. Habár együttesünk az első két harmadban többet lőtt kapura, valamennyi helyzetét elpuskázta, nem bírt a honosított svéd kapussal, az NHL-ben is megfordult Henrik Karlssonnal, aki remekelt. Ez vezetett a kudarchoz.

Aztán a záró menetben a kazahok egy távoli lövéssel előnybe kerültek, és ezt követően szétesett a magyar csapat játéka. Fegyelmezetlenek voltunk, sorra kaptuk a kiállításokat. A válogatott másodedzője, Majoross Gergely a %RIPOST%-nak elmondta, a második kazah gól mindent eldöntött:

"Ilyen ez a játék, a második harmadban minket pár centi választott el a góltól, ők viszont a hajrában betaláltak. Azzal a góllal "kilöktek" minket a meccsből, nem találtunk vissza a játékunkhoz. Nem álltunk le, nem estünk szét, de aztán gyorsan jött a második góljuk szólóból, és azzal gyakorlatilag minden eldőlt."

Fájó tény, hogy a harmadik harmad első 15 percében a magyar csapat csak egyszer lőtt kapura. Kizárólag az első két játékrészben alakított ki helyzeteket:

"Nekünk is voltak remek megoldásaink, minket apróságok választottak el a góltól. Az első két harmadban többet lőttünk kapura, de ezekből gólt is kellett volna szerezni..."

A magyar válogatott csatára, Hári János is kihagyott helyzetek miatt kesergett:

"Szoros mérkőzés volt, az első harmad egálnak tűnt, a másodikban mi nyomtunk jobban, viszont a harmadik rosszul sikerült a részünkről. Váratlanul gólt szereztek, majd a második találattal eldőlt a meccs. A következő meccseken gólra kell váltani a helyzeteket..."

A magyar válogatott a második mérkőzésén hétfőn, 19:30-kor Olaszországgal találkozik.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?