KIAJOBB

Ez övön aluli volt a FINA-tól: drágán megfizetett Hosszú Katinka

Mélyrepülésben az úszósztár. Háromszoros olimpiai bajnoknőnket lekörözte a teniszben sikert sikerre halmozó Babos Tímea.
  • Szerző: vav

Pályafutása legfényesebb időszakát éli Babos Tímea, és a sikerek anyagilag is jövedelmezőek. Párosban világbajnok, az ausztrál nemzetközi bajnokságon pedig Grand Slam-tornagyőzelmet aratott teniszezőnő kereste a legtöbb pénzt a magyar női sportolók közül az előző évben - jelentette a Blikk. A világranglistán egyesben 43., párosban már 5. éljátékosunk 270 millió forinttal gazdagodott. Õt a fenti összeg felével, 135 millió forintos bevétellel követi az úszó Hosszú Katinka.

Háromszoros olimpiai bajnoknőnk főleg azért maradt el ennyivel az éllovastól, mert a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által a világkupa-sorozatban bevezetett módosítás miatt kevesebb számban indulhatott, így kisebb lett a bevétele is.

"Emellett fontos kiemelni, hogy

a tenisz jóval jövedelmezőbb sportág az úszásnál. Hosszú elérte a csúcsot, teniszezőként Babosra még óriási lehetőségek várhatnak

– emelte ki Szabados Gábor sportközgazdász.

 

Babos és Hosszú mögött, a képzeletbeli dobogó alsó fokán a Győr kézilabdázója, Görbicz Anita áll, körülbelül 60 millió Ft/év „mutatóval”.

"Régen azt hittem, ha sok pénzem lesz, mindent megveszek, amit csak kinézek magamnak. Most már máshogy gondolkodom, próbálom a jövőmet építeni, okosan beosztani a pénzt. Ebből szeretném megteremteni a nyugodt hátteret a családomnak"

- idézte a lap a keresetével kapcsolatban Hosszú Katinkát.

"Nem az a sportoló vagyok, akit a pénz motivál. Örülök a keresetemnek, de ahol nyilvántartják a pénzdíjaimat, azt nem közlik, hogy mennyit költöttem. A tenisz nagyon drága sport, sokba kerül például az edzői csapatom, a rengeteg utazás és a tréning is"

- hangsúlyozta a pénzdíjakról Babos Tímea.

Nemzetközi összehasonlításban is a teniszezőnők keresik a legtöbbet, még a doppingvétségen ért korábbi éllovas, Marija Sarapova visszaesése után is. A legtöbbet (8,8 milliárd forintot) az amerikai Serena Williams zsebelte be, őt német kolléganője, Angelique Kerber (5,1 milliárd forint) és az amerikai autóversenyző, Danica Patrick (4,9 milliárd forint) követik.