KIAJOBB

Ez meg hogy lehet? Világsztárokat köröz le a szapult magyar foci

Se az eredmények, se a színvonal nem változtatnak a sportágak között bebetonozott sorrenden.
  • Szerző: vav

Szapuljuk a magyar futballt a gyér nézőszámok miatt (is), de ha részletesen utánanézünk a statisztikáknak, sokkal árnyaltabb a helyzet. Különösen, ha nem csak a környékbeli országok hasonló adataival vetjük össze a labdarúgó NB I-et, hanem más sportág sokkal sikeresebb, színvonalasabb képviselőivel is.

A sportstatisztika.blog.hu gyűjtése alapján megállapítható: még mindig sokkal több nézőt vonz a magyar foci (nem csak a válogatott, de hétről hétre a klubcsapatok is), mint más sportágak akár BL-győztes, magyar vagy külföldi világsztárjainak sora. Hiszen például a világelithez tartozó kézilabda- és vízilabda-csapatainkban is sztárok sorát láthatjuk. Görbicz Anita, Nagy László vagy éppen a pólós Varga fivérek ide, BL-győztes magyar csapatok oda, a sokat szidott magyar foci őket is lekörözi.

Mi lenne itt futballsikerek mellett, ha az európai erősorrendben is csak 33. labdarúgó NB I toronymagasan vezet a kézi-, vízi- és kosárlabda, illetve a jégkorong előtt?

Ha kíváncsi vagy a környékbeli országokkal való összehasonlításra; a legnépszerűbb csapatsportág bajnoki meccseinek átlagos nézőszámára; vagy arra, hogy a különböző sportágak klubcsapatai közül melyek a legnépszerűbbek, akkor a %% szerdai nyomtatott lapszámában elolvashatod. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?