KIAJOBB

Eszméletlen, mit művelt Hosszú Katinka a medencében, három érem a nyitónapon

A windsori rövidpályás úszó-világbajnokság első napján három éremnek örülhettek a magyar szurkolók. Az Iron Lady mellett a mélyről visszakapaszkodott Bernek Péter is dobogós lett.
  • Szerző: acf

Magyarország három éremmel kezdte a rövidpályás úszóvébét. Először Bernek Péter nyert bronzérmet 400 méter gyorson, aki ugyan címvédője volt a számnak, de most épp egy hullámvölgyből készül kijönni. A magyar úszó nemrég elhunyt édesapjának ajánlotta a győzelemmel felérő harmadik helyet.

Amiken átmentem az utóbbi hónapokban, magánéletben és szakmailag, azután talán elfogadható. Ezt az érmet édesapámnak ajánlom, akit nemrég veszítettem el – idézi a Magyar Úszó Szövetség az úszót.

Ezt követően a magyar csapatnak Hosszú Katinka szállított két érmet, legerősebb számában, azaz 400 vegyesen nyerni tudott, míg 200 méter gyorson második lett Federica Pellegrini mögött. Állítása szerint a számot túlagyalta, sőt hibázott is.

Jól kezdtem, de túlagyaltam az utolsó ötven métert, amikor láttam, hogy jön fel az olasz. Az utolsó két fordulót elrontottam, picit szétszórt volt ez, de nagyon örülök az ezüstéremnek, mert ez nem a legjobb számom”

A rövidpályás világbajnokság december 11-ig tart, Hosszú Katinka 12 számban indul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?