KIAJOBB

Eső is kell a magyar teniszcsodához

Fucsovics Márton játssza az első mérkőzést pénteken Budapesten az oroszok elleni tenisz Davis Kupa-párharcban, melynek tétje a világcsoportba jutás.
  • Szerző: Ripost

Legalább három napig teniszlázban ég az ország, férfi versenyzőink 21 év után kerülhetnek a csúcsra. A válogatott Oroszország ellen szerepel a Davis-kupában, a tét a világcsoportba-jutás. Együttesünk legutóbb 1996-ban szerepelt az elit-mezőnyben.

A Kopaszi-gáton kialakított stadionban a ranglista-helyezések alapján nem mi vagyunk az esélyesek. A mieinknél Fucsovics Márton (113.), Balázs Attila (164.), a junior Grand Slam-bajnok Piros Zsombor (677.) és Borsos Gábor (902.) szerepel, míg az oroszok részéről Karen Hacsanov (32.), Andrej Rubljov (37.), Danyiil Medvegyev (61.) és Konsztantyin Kravcsuk (169.) játszik majd.
A tervek szerint pénteken két egyes-meccset rendeznek, szombaton következik a páros csata, vasárnap pedig két újabb egyessel zárul a csata.

A meteorológusok esőt jósolnak a hétvégére. A minél több esőszünet az oroszokat zavarhatná meg, a meccset ugyanakkor legkésőbb hétfőig be kell fejezni.

És ezeket olvastad már?