KIAJOBB

Elvették Hosszú Katinka csúcsát, és kizárták a versenyből

13 éve nem történt vele hasonló. Kiderült, mi volt az oka a hibának. Így is magyar nyerte az aranyat, többi úszónk parádézott Rómában.
  • Szerző: vav

Milák Kristóf és Jakabos Zsuzsanna arany-, Verrasztó Dávid és Késely Ajna pedig ezüstérmet nyert szombaton az 56. római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny második napján. A legnagyobb hír mégis az, hogy Hosszú Katinka hiába úszott 4:33-as versenycsúcsot, elvették tőle a győzelmet (így lett Jakabosé az első hely 4:38.89-cel).

Katkának rosszul sikerült a fordulója hátról mellre: hason érkezett a falhoz, ami tilos, ráadásul el sem érte a falat. Hogy ez miként történhetett meg egy ilyen rutinos versenyzővel, a szám egyeduralkodójával? Az erős szél miatt! Elmozdult ugyanis az a zászlósor, ami a medence fölött keresztbe kifeszítve, 5 méterrel a cél előtt jelzi az úszóknak a helyzetüket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iron Swim (@ironswimteam) on

 

"Bosszantó, tényleg nagyon fújt a szél! Annyira fújta a fordulózászlót, hogy nem jött ki neki jól a fal. Kár a versenyrekordért, de nincs világvége, holnap jobban fog erre figyelni”

– mondta háromszoros olimpiai bajnoknőnk edzője, Petrov Árpád, akit csak az vigasztalt, hogy Hosszú ideje így is több mint biztató volt.

Hosszúval legutóbb a 2006-os budapesti Európa-bajnokságon fordult elő hasonló, akkor az előfutamok során zárták ki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iron Lady (@hosszukatinka) on

 

"Szóval :) ma kizártak 400 vegyesen, itt Rómában, ami, háát, nem sűrűn fordul elő haha...

nagyon fújt a szél és elmozdult a hátúszó zászló, fordultam, ahogy szoktam hátról mellre, de nem értem el a falat, mivel a zászló egy picivel messzebb volt a faltól...

az időmnek nagyon örülök, mivel szinte megálltam a fordulónál és így is 4:33 lett"

- üzente Hosszú Katinka a közösségi oldalain, az esettől függetlenül mosolygósan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?