KIAJOBB

Ellenfél nem, csak a bíró győzte le a magyar birkózót Rióban

Bácsi Péter intés miatt esett el az álmától. Ebben vastagon benne volt az olimpiai birkózóversenyek lebonyolítási rendje.
  • Szerző: vav

A dzsúdós Bor Barna nehezen megemészthető pénteki kiesése után, aranyesélyes birkózónk, Bácsi Péter is csak egy bírói ítélet miatt szenvedett vereséget a riói olimpián. A kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében Európa- és világbajnokunk három intés miatt 1-0-ra alulmaradt a dán Mark Overgaard Madsen ellen.

Bácsi – aki a folytatásban így a bronzéremért küzdhet – úgy maradt le a döntőről, hogy a négy riói ellenfele közül egy sem tudott akciót végrehajtani ellene. Első két meccsét technikai tussal intézte el, a negyeddöntőben pedig 5-0-val lépte le az azeri Elvin Murszalijevet.

Madsen nagy iramot diktált ellene, kihasználva, hogy a borzalmasan rövid pihenőidők mellett eggyel kevesebb mérkőzést kellett vívnia, mint a selejtezőből indult magyarnak.

A dánnak kellemetlen a stílusa. Azt kell mondjam, az intések jogosak voltak. Õ el tudta adni azt, hogy ő akar jobban birkózni.

Igazából nem nagyon szokott állásból pontokat csinálni, csak az intésekre megy. Tény, hogy nagyon jól birkózott, a lentiben bíztunk, hogy Peti meg tudja emelni esetleg, de azt is nagyon jól kivédekezte"

- nyilatkozta Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?