KIAJOBB

Eljátszott bénázó ellenfelével a Fradi, aztán jött Messias

Könnyedén hozta a kötelezőt, de a visszavágón még vigyáznia kell a Rebrov-csapatnak a BL-selejtezőben. Minden jó, csak a vége nem.
  • Szerző: vav

Döcögős első percek után hamar beindult, és simán legyőzte második BL-selejtezőbeli ellenfelét is az FTC labdarúgócsapata. Szerhij Rebrov játékosai hazai pályán 18 603 néző előtt 3-1-re verték a máltai Vallettát.

Az első gól különösen szép - és egyben röhejes - volt: a máltai kapus, Henry Bonello besegített a zöld-fehéreknek, egy szögletük után elegánsan a saját, üresen hagyott kapujába fejelt. A kezdőcsapatba május óta először visszakerült Davide Lanzafame a saját maga kiharcolta tizenegyesből duplázta meg az előnyt.

A szünet után aztán már valóban szépségdíjas góllal folytatta az olasz támadó. Még inkább kitömhette volna ellenfelét a Fradi, de nem tette - a hajrában pedig belerondított a népünnepély hangulatába a csereként beállt Yury Messias, visszahozva a halovány reményt a máltaiaknak a visszavágóra. A 94. percben lehetett volna nagyobb is a baj, de Dibusz Dénes bravúros védéssel mentett, így nem lett 3-2 a vége.

Visszavágó jövő kedden Máltán.

És ezeket olvastad már?