KIAJOBB

Életet mentett a fotózásra hívott sztár

Mintha a sors akarta volna így: pont egy úszóbajnokot fotóztak a folyóparton, amikor egy fiatal nő a vízbe vetette magát. Ekkor kezdődött a verseny a sportoló és a halál között.
  • Szerző: VaV

Felejthetetlen fotózás kerekedett abból, hogy a Bild az Isar folyó partjára hívta az egyik német úszóbajnokot. Persze nyilván ez volt a cél, de sem a fényképész, sem a sportoló nem pont így tervezte.

A kazanyi vizes vb-re készülő Florian Vogel épp jókedvűen pózolt a fotós lencséje előtt, amikor velőtrázó halálsikolyt hallott. Szerencsére ijedtében nem fagyott meg a vér az ereiben. Még a 14 fokos vízben sem. Merthogy a 20 éves sztár gondolkodás nélkül belevetette magát a hideg folyóba, hogy kimentse onnan a fuldokló nőt.

A Sport1.de szerint akármilyen tapasztalt és kisportolt úszó is, Vogel az életét kockáztatta az erős sodrásban.

Abban a pillanatban nem gondolkoztam, csak meg akartam menteni őt.

A fuldokló az utolsó erejével elkapta a felé nyújtott kezet. Megmentője egy karral tempózva kihúzta őt a partra, ahol egy takaróba bugyolálták. Még éppen idejében jött az orvosi segítség, így Vogel nem hiába kockáztatta a testi épségét.

Megmentettem valakinek az életét, ez hihetetlen. Ez volt az eddigi legkeményebb versenyem, és egyben a legnagyobb dolog, amit valaha is átéltem.

A rendőrség sajtósa szerint a 24 éves nő öngyilkossági szándékkal vetette bele magát az Isarba. Kórházba vitték, állapota a körülményekhez képest jó.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?