KIAJOBB

Egy kanadai szőke uralja a világot!

Ki kapná a legtöbb szavazatot a világ legeladhatóbb sportolói közül? Sokan azonnal Lionel Messi, Kobe Bryant, Cristiano Ronaldo vagy Lewis Hamilton nevét dobnák be, pedig ők a fasorban sincsenek egy kanadai szőkeséghez képest.
  • Szerző: Ripost

A Mirror közölte a SportPro magazin összeállítását a legeladhatóbb nemzetközi sportolókról. A lap az életkor, a piaci érték, a karizma és a következő három év marketingpotenciálja szerint rangsorolt. Azt is fontosnak vélték, hogy az adott versenyző olimpiai sportágat űz-e, illetve mennyire elkötelezett a nagy szponzorok felé.

James Emmett szerkesztő elárulta, nem a jelenre, inkább a jövőre fókuszáltak. Azt próbálták „belőni”, hogy a következő három évben mennyire lesz eladható egy-egy világklasszis. Éppen ezért került a kanadai teniszező, Eugenie Bouchard az élre.

Az idő Bouchard-nak dolgozik. Minden olyan tulajdonság megvan benne, ami kereskedelmi szempontból a világ legsikeresebb nőjévé emelheti.

Ki az az Eugenie Bouchard?

A 21 éves kanadai lány tavaly két elődöntős és egy finálés szereplést ért el az első három Grand Slam-tornáján, amiért megválasztották a WTA legtöbbet fejlődött játékosának. Nem mellékesen a világranglistán bekerült az első ötbe. 2014 júniusában hároméves szerződést kötött a Coca-Colával, majd a Rogers Communications, a Pinty’s, a Nike és a Babolat szerezte meg a nevét. Kezdetnek nem rossz.

Folyamatosan képekkel bombázza a közösségi oldalakat, az Instagramon, a Twitteren és a Facebookon is fenn van – utóbbin egy millióan követik. Az idei szezonja eddig nem túl erős, egy negyeddöntő a legjobb eredménye, ám ennek ellenére sem csökkent a piaci értéke. Rendkívül csinos leányzó, ami szintén nem mellékes.

Futottak még

A SportPro listáján többek között a Barcelona labdarúgóját, Neymart, a Forma-1-es pilótát, Lewis Hamiltont és a világ leggyorsabb sprinterét, Usain Boltot is megelőzi a szöszke kanadai. Egy éve Hamilton vezetett, de most annak ellenére visszacsúszott a hatodik helyre, hogy új szerződést írt alá a Mercedesszel. Érdekesség, napjaink két legjobb futballistája, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo az első tízbe sem került be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?