KIAJOBB

Ez a 13 éves úszólány döntötte meg Egerszegi 1987 óta érvényes csúcsát

Ifibajnok lett Vivien a három-négy évvel idősebbek mezőnyében, és kétszer is gyorsabban úszott a legendánál. Hat másodpercet vert Egérre.
  • Szerző: Ripost

Valaha volt legfiatalabb olimpiai bajnokunk, az ötkarikás játékokon ötszörös aranyérmes Egerszegi Krisztina klasszisát jelzi, hogy számos korosztályos csúcsa évtizedek óta máig megdönthetetlen. Pedig az utódai tehetségére és sikereire sem lehet panaszunk.

Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina 34 évig fennálló rekordját döntötték meg a hétvégén
Fotó: MTI

Most azonban, a kaposvári országos ifibajnokságon egy 13 éves lány kétszer is gyorsabban úszott „Egér” 1987 óta érvényes rekordjánál.

Egerszegi Krisztina akkor, kevéssel a 13. születésnapja előtt teljesítette 4:52,43-as idővel a 400 méteres vegyesúszást.

Erre a hétvégi versenyt úgy nyerte meg a 2008-ban született Jackl Vivien, hogy előbb 4:50,95-öt úszott az előfutamban, majd 4:46,47-tel nyerte a döntőt, a 16-17 évesek mezőnyében.

Vivien győztes időeredménye ifjúsági Eb- és vb-szintidő, sőt a felnőttek között olimpiai B-szintidő is.

A 13 éves Jackl Vivient csak négyen előzik meg a magyar rangsorban

A 13 éves Jackl Vivient csak négyen előzik meg a magyar rangsorban
Fotó: musz.hu

Ahogy az a Magyar Úszó Szövetség abszolút magyar rangsorából is látszik: a Tatabányai Vízmű SE tehetsége ezzel máris az ötödik helyen áll az olimpiai címvédő Hosszú Katinka, Mihályvári-Farkas Viktória, Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna mögött.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?