KIAJOBB

Egerszegi Krisztina pótanyukaként segíti az új magyar úszósztárt

Turi György edző mesélt az ország kedvenceinek különleges kapcsolatáról.
  • Szerző: vav

Késely Ajna három gyorsúszó számban (800, majd 200 és 400 méteres távon) nyert ifjúsági olimpiai bajnoki címet Buenos Airesben. A 17 éves szupertehetség az olimpia.hu-nak elárulta: azért a triplázás volt a célja, mert példaképe, Egerszegi Krisztina is három aranyat szerzett anno 1992-ben, Barcelonában - igaz, ő a "felnőtt" olimpián. Mindkettejük edzője, Turi György mesélt a közelmúlt és a jelen, illetve a közeljövő klasszisának különleges kapcsolatáról.

„Ajna talán négy éves lehetett, amikor Egerszegi Krisztina észrevette, 'kiszúrta', azóta egy

bensőséges kapcsolat van közöttük, mondhatnám azt: pótanyukája.

Nagyon finoman, nagyon diszkréten állandóan ott van mellette. Szakmailag soha nem beszél bele a dolgokba, de lelki tanácsokkal ellátja. Mindig-mindig buzdítja, bátorítja, ha sikerei vannak, akkor dicséri, ha mélypontjai vannak, akkor megpróbálja onnan kilökdösni. Annyira jó kapcsolatot tartanak, hogy ténylegesen igazi példaképe a Krisztina Ajnának"

– mondta Turi György.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ajna Késely (@keselyajna) által megosztott bejegyzés,

A Kőbánya mesteredzője többek között elárulta: nehéz volt a korábbi korosztályos és felnőtt világversenyek után újra formába hozni a magyar úszót, három hónapon belül harmadszor. Ebben is nagy segítségére volt hajdani tanítványa.

Krisztina sugározta neki a lelki pluszt.

„Nem szabad úgy nézni – sokan elragadtatják magukat –, hogy Késely Ajna az új Egerszegi Krisztina. Egerszegi Krisztina egyszer volt, és nem lesz többet. Száz évben egy ilyen, ha születik."

Nagyon nagy potenciál van Ajnában, és nagyon jó úton halad. De nagyon kell vigyázni, hogy erről az útról senki és semmi ne tudja letéríteni. A szirénhangokkal nagyon vigyázni kell!

"Ajna nagyon tehetséges, nagyon jó alany, nagyon jó lelkű és nagyon jó a családi háttere is, de nem szabad nagy terhet tenni rá. Legyen boldog, kiegyensúlyozott, és mellette legyen eredményes is"

– tette hozzá Turi György.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?