KIAJOBB

Dögös egyetemista lányok voltak a debreceni focimeccs sztárjai

Egy délután alatt híres lett a debreceni egyetem pomponlány-csapata.
  • Szerző: SK

A DEAC Cheerleaders, azaz a debreceni egyetem pomponlány-csapata 2012-ben alakult, de szerdán tettek szert országos hírnévre. A labdarúgó NB II debreceni rangadóján léptek fel, s mivel a meccset a tévé is közvetítette, a róluk készült felvételek és fotók percek alatt bejárták az internetet. A hirtelen jött hírnevet persze ők is észrevették.

„A meccs után láttuk, hogy rengeteg új követője lett egyrészt a csapatnak, de külön nekünk, a lányoknak is” – mesélte büszkén lapunknak Ócs Adrienn, a csapat egyik tagja és egyben vezetőedzője.

Fotó: DEAC

A csapat a debreceni egyetem meccsein, rendezvényein szokott szerepelni, de ez volt az első fellépésük labdarúgó-bajnokin. Sőt, hivatalosan még egyetlen magyar bajnokin sem láthattunk az amerikai sportokból megismert “cheerleadereket”.

„A megszokotthoz képest kétszer annyit edzettünk, készültünk erre a programra, mivel hosszú koreográfiát mutattunk be. Örülünk, ha sikerünk lett, biztos vagyok benne, hogy jövünk még focimeccsre is” – mondta Adrienn, aki elárulta, a szakosztályok közül a kosarasok meccsein “civilben” is szoktak szurkolni.

Fotó: DEAC

A 28 tagú csapatból szerdán 22-en vettek részt a műsorban. A tagságnak egy szigorú feltétele van.
„Mindannyian az egyetem hallgatói vagyunk. Ha valaki lediplomázik, attól a csapat is elbúcsúzik. Akkor már főleg a munka és esetleg a családalapítás, a gyerekvállalás lesz a fontos a lányok életében” – mesélte Adrienn, aki szeptemberben kezdi meg a negyedik évfolyamot testnevelés-történelem szakon.

A lányok szerdai produkcióját ide kattintva nézheted meg!

A lányoknak a koronavírus miatt az utóbbi időkben kevesebb fellépésük volt, ezért is örültek annak, hogy most focimeccsen lehetnek ott. A tervek szerint szeptemberben lesz még két műsoruk, de a szerdai produkció után ez a lista még természetesen bővülhet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?