KIAJOBB

Détári Lajos csak a csodában bízik

Így látja Döme a foci változását. Esélyt latolgatott az Európa-liga londoni elődöntője előtt.
  • Szerző: vav

Máig az Eintracht Frankfurt legendájának és legdrágábban eladott játékosának számít Détári Lajos, akiért 1988-ban 16 millió német márkát fizetett az Olimpiakosz.

Szakállas rekordját rövidesen megdöntheti a Real Madridhoz csábított Luka Jovics (a 21 éves szerb csatár 60-70 millió euróért, azaz 19,5-22,7 milliárd forintért eladó), habár Döme szerint jobban tenné, ha egy évig még maradna Frankfurtban.

"Igen, egészen könnyedén megjavítja a rekordomat. Biztosan! De még csak huszonegy éves, és ez még csak az első szezonja alapemberként Frankfurtban. Azt tanácsolnám neki, hogy maradjon még egy évet a Bundesligában. Utána is lesz elég ideje megmutatni, mit tud"

- vélekedett Détári, de hozzátette: mindez ma már nyilván anyagi kérdés is.

 

"Ezen nem lehet változtatni.

Amennyit én egy év alatt kerestem, az ma Angliában egy játékos háromnapi fizetése.

De sok minden más is megváltozott. A mai futballban már olyan tízes számú irányító sincs, amilyen én voltam. Ma már minden játékosnak technikásnak kell lennie, százszázalékos erőnléttel. Átlagban tizenkét kilométert futnak, sokkal többet, mint korábban. A játék sebessége is magasabb lett, alig van időd és helyed. Mégis, habár minden olyan gyorsan történik, a topcsapatoknál alig csúszik be hiba. Ez lenyűgöző. Ugyanakkor az én időmben talán szebb volt a játék, mert több időnk volt szép támadásokat vezetni. És több gólhelyzet is volt"

- mondta Döme, aki az 1988-as berlini döntőben Német Kupa-győzelmet érő szabadrúgásgólt lőtt a Bochum elleni döntőben.

 

A hajdani világválogatott magyar futballsztár a Bildnek elmondta: annak ellenére is esélyt lát a németek Európa-liga döntőjébe jutására, hogy a Chelsea 1-1-es frankfurti döntetlen után vág neki az elődöntő hazai visszavágójának.

"Fantasztikus szezont futnak, már a tavalyi Német Kupa-győzelem óta, amit Berlinben élhettem át. (…) A Chelsea elleni odavágón is hihetetlen volt a hangulat a stadionban. Ez az ellenfél már más szint, mint a korábbiak, az első meccsen a maximumot kihozta magából a Frankfurt. De nemzetközi szinten sikerült már néhány meglepetés, miért ne jönne össze most még egy? Az egy-egy már elég lehetne a hosszabbításra vagy a tizenegyespárbajra. Minden lehetséges"

– mondta Döme.

A másik elődöntőben a Valencia kétgólos hátrányból (1-3) fogadja az Arsenalt.

 

Csütörtök, 21.00:

Chelsea-Eintracht Frankfurt (tv: Sport1)

Valencia-Arsenal (tv: Digisport1)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?