KIAJOBB

Kiderült, Détári Lajos kinek adná az Aranylabdát

A labdarúgók legrangosabb egyéni elismerését jelentő díját, az Aranylabdát már hetedik alkalommal nyerte el Lionel Messi. Megelőzte Robert Lewandowskit és Jorginhót.
  • Szerző: Ripost

Idén az argentin szupersztár, Lionel Messi végzett az élen az Aranylabda szavazáson, pedig a szakemberek és a szurkolók többsége a lengyelek gólzsákját, Robert Lewandowsit várták a képzeletbeli dobogó középső fokára. A Bors megkérdezett két olyan egykori magyar labdarúgót, akiknek anno felkerült a nevük az Aranylabda listára.

Détári Lajos hatvanegyszeres válogatott labdarúgó Lewandowskit díjazta volna
Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Détári Lajos 1985-ben 21. helyezett volt az Aranylabda szavazáson:

„Meggyőződésem volt, hogy a lengyel játékos kapja az Aranylabdát. Lewa annyi gólt rúg, hogy számolni is nehéz, ráadásul a játékból is kiveszi a részét. Szóval, szerintem Messi idén nem érdemelte meg a díjat.”

Dunai Antal 1968-ban 12., 1972-ben a 15. helyen végzett az Aranylabda szavazáson. Az Újpesti Dózsa egykori 31-szeres válogatott csatára elmondta, őt nem lepte meg a szavazás végeredménye.

„Egyetértek a döntéssel, mert én ”messista„ vagyok, igazi Messi-hívő – mondta lapunknak a 78 éves egykori gólerős csatár – Ezzel együtt Lewandowski teljesítményét is elismerem, hiszen évek óta a világ egyik legjobb klubcsapatában, a Bayern Münchenben ontja a gólokat. Számomra Messi profizmusa, egyénisége és mentalitása páratlan, egy fénylő csillag a futball egén. Néhány éve találkoztam vele. Akkor még a Barcelonában játszott, viccesen mondtam neki, hogy az egyik Aranylabdáját nekem adhatná az egyik ezüst– vagy bronzcipőmért cserébe.”

S, ha már egy gólvágó vehette át idén az Aranylabdát, egy hátvédet is megkérdeztünk. A világválogatott, egykori magyar szövetségi kapitány, korának egyik nemzetközileg is elismert védője, Mészöly Kálmán elismerte, nem az argentinra adta volna szavazatát, ha megkérdezik.

„Az első helyezettem Robert Lewandowski, mert a Bayern München színeiben és lengyel válogatott szerelésben egyaránt ritkán látható gólokat szerzett. Lewa úgy kerül gólhelyzetbe, amint arra más képtelen a világon, szerencsére nem nekem kell védekeznem ellene.”

A szavazáson második helyet elérő Robert Lewandowski a Twitteren gratulált. „Gratulálok Lionel Messinek az Aranylabdához. Én lettem az év csatára, és egyik játékos sem tud egyéni díjat nyerni a legerősebb csapat és hűséges szurkolók nélkül.”

Messi is üzent Lewandowskinak: „Tavaly mindenki egyetértett abban, hogy te vagy a győztes. Úgy gondolom, a France Footballnak oda kellene adnia neked az Aranylabdát, mert megérdemelted.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?