KIAJOBB

Dárdaiért indítottak petíciót a Hertha szurkolói

A klub egyik legendája is benne látja a megmentőt. A magyar edzőért kiált a kaotikus berlini helyzet, mégsem keresték.
  • Szerző: vav

Michael Preetz sportigazgatónak és a klub vezetőinek címzett levélben, az interneten aláírható online petícióval üzenik német szurkolók: a szezon végéig nevezzék ki újra vezetőedzőnek Dárdai Pált a Hertha labdarúgócsapatánál! Az indítványt IDE KATTINTVA lehet elolvasni és akár név és e-mailcím megadásával alá is írni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokan már visszasírják, de a klubvezetők még nem keresték
Fotó: Getty Images

A nyílt levél lényege: az utóbbi hetek káosza láttán a hangzatos célok helyett most a bennmaradás a legfőbb cél, és ehhez most Dárdaira van szükség. A magyar edző a mostaninál sokkal rosszabb anyagi lehhetőségek mellett épített a jelenleginél stabilabb csapatot, és „a szurkolók csak most tudják igazán értékelni az akkori teljesítményt”. Arra kérik Preetzet, hogy lépjen túl a saját árnyékán, és a klub érdekében (közvetve elismerve a saját hibás döntéseit is) keresse a megegyezést Dárdaival.

A magyar szakember ugyanakkor a Borsnak elárulta: nem is keresték a klubtól:

„A magyaroknak nem szívesen nyilatkozom, mert a szavaim azonnal elolvassák Berlinben, és ebből csak problémáim adódnak. Engem senki nem keresett a klubtól, tehát nem téma az edzősködés a Hertha első csapatánál. A nyárig egyébként is szabadságon vagyok”

Pedig a petíción túl Erich Beer, a Hertha BSC legendás labdarúgója is hasonlóképpen vélekedik:

„Pál ismeri a csapatot, beszéli a futballisták nyelvét, és ismét stabilitást adhat az együttesnek. És még mindig van szerződése a Herthánál”

- nyilatkozott a Kickernek a 73 éves klublegenda, aki 253 mérkőzést játszott a Herthában, a német válogatottal pedig Eb-döntőben szerepelt.

Hozzátette: más esetben eltarthat egy ideig új edzőt találni, akinek ezután meg kell ismernie a csapatot, és lehet, hogy az már túl késő lesz.

Dárdai 2015-től az elmúlt idény végéig irányította a berlini gárdát, majd Ante Covic váltotta. Őt Jürgen Klinsmann követte a poszton, aki kedden váratlanul lemondott a Bundesliga 14. helyén álló Herthánál, noha tavaly óta jelentős összegből megerősítették a csapatot.

 

És ezeket olvastad már?