KIAJOBB

Dárdai újabb lépéssel közelebb az álmához

Õsszel még kinevették, de most már komolyan vehetik a Hertha magyar edzőjét. Még egy ugrás a berlini döntő.
  • Szerző: vav

Dárdai Pálnak már a Hertha  Német Kupa-negyeddöntője előtt sikerült egy bravúr: nem csak a saját csapatát, de az ellenfelet is ő tüzelte fel az összecsapásra.

A német Bundesliga élvonalában harmadik berliniek magyar edzője a sorsolás után nem leplezte az örömét, hogy a mezőny leggyengébb ellenfelét (a másodosztály középcsapatát) kapták. Akkor „szép ajándéknak” mondta a Heidenheimet az áhított berlini kupadöntő felé vezető úton.

„Ajándékként beszélni rólunk kissé lekicsinylő” - méltatlankodott a Bildben a kiscsapat gólerős csatára, Robert Leipertz.

Az így a szokásosnál motiváltabb házigazda 10 perc után már vezetett is a nagy esélyes ellen. Hatott az ijesztés, újabb bő 10 percen belül Ibisevic duplájával már fordított is a Dárdai-csapat.

Haragucsi második félidei góljával a Hertha végül 3-2-re nyert, de az utolsó percekben is nagyon meg kellett szenvednie a felpaprikázott Heidenheim ellen.

Mindenesetre Dárdaiék - ha a vártnál nehezebben is, de - bejutottak az elődöntőbe. A Borussia Dortmund, a Werder Bremen vagy a Bochum-Bayern München párharc győztesén keresztül vezethet az útjuk a berlini kupafináléba.

És ezeket olvastad már?