KIAJOBB

Dárdai szép búcsújába Doll bukhat bele

Hertha-Hannover: főszerepben az edzők. Ami egyiküknek már csak szorgalmi feladat, az a másiknak reménytelen pótvizsga.
  • Szerző: vav

Furcsa helyzetbe került edzők különcsatáját hozza a vasárnapi Hertha-Hannover mérkőzés (18.00, tv: Sport1) a német labdarúgó Bundesliga 29. fordulójában. Dárdai Pál először vezeti úgy a berlini csapatot, hogy tudja: nyáron másnak kell átadnia a vezetőedzői posztot. A korábbi FTC-edző Thomas Doll maradása is csodaszámba menne a másodosztály felé zuhanó vendégeknél.

Dárdai és a Hertha kedden hozta nyilvánosságra, hogy sorozatban öt vereség után úgy döntöttek: a magyar klubikont leváltják a szezonból hátralévő öt forduló után. Volt szövetségi kapitányunk menesztését a szurkolók nagy többsége baklövésnek tartja, és a vasárnapi meccs még ráerősíthet erre.

A magyar edző profizmusa és 22 éve tartó klubszeretete garancia arra, hogy a hátralévő öt bajnokin is mindent belead a munkába. Ha sikerül kisegítenie csapatát a gödörből, és a célt (az első tízbe kerülést) teljesítve jó szájízzel adja át a Herthát utódának, játékos-pályafutása után edzőként is végképp legendává válhat Berlinben. A drukkerek előbb-utóbb vissza fogják sírni őt a kispadra. Az is benne van a pakliban, hogy a Hannover elleni mérkőzésen szimpátiatüntetést rendeznek mellette - és a kritikák kereszttüzébe került menedzser, Michael Preetz kap majd a fejére a kirúgásáért.

Megpecsételheti Doll sorsát

Hiába tehát a biztos középmezőny, igenis van tehát tétje a Hertha számára is a vasárnapi meccsnek. És ki más ellen térhetne vissza a helyes útra? A Hannover még a Dárdai-csapatnál is rosszabb formában van: több mint két hónapja, nyolc forduló óta pontot sem szerzett.

Habár papíron Dárdai sorsa pecsételődött meg, Doll számára lehet minden eddiginél kellemetlenebb a berlini találkozó. A sereghajtó kiesése akár éppen most válhat biztossá. Hetek óta a levegőben lóg a német szakember menesztése. Könnyen lehet, hogy a klubvezér Martin Kind csak arra vár a bejelentéssel, hogy behozhatatlanná váljon a jelenleg 13 pontos hátrányuk.

"Még tizenöt pont szerezhető meg. Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, az esélyünk mindig kevesebb, de nem adjuk föl. Lelkiismeretesen készítem föl a csapatot, és azt hiszem, senki sem mondhat rosszat az együttműködésemről a játékosokkal és a személyzettel. Csakhogy ezért nem adnak kenyeret a boltban,

edzőként az eredmények minősítenek. Én pedig vállalom a felelősséget

- mondta a gyakorlatilag már megbukott Doll.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?