KIAJOBB

Rossz hír érkezett Dárdai Pálról, ez vár rá

Nem csak a kiesés elleni küzdelem miatt fájhat a feje a Hertha magyar vezetőedzőjének a karanténban. A jövőjével kapcsolatban találgatnak a német lapok.
  • Szerző: Ripost

Dárdai Pál jelenleg házi karanténban várja, hogy jövő pénteken újra edzést tarthasson, aztán a csapatával erőltetett menetben kiharcolhassa a bennmaradást a Bundesligában. Egyelőre ez a legfontosabb a német fociklubnál – de közben már arról is szállingóznak ahírek, hogy mi várhat hosszabb távon a berliniekre. Mindez sajnos Dárdai Pál Hertha-edzői jövőjét is érintheti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai nyáron újra búcsút inthet a Hertha kispadjának?

Dárdai Pál a Hertha kispadja előtt: nyáron újra búcsút inthet neki? (Fotó: AFP)

A Hertha élére nyáron érkező új klubmenedzser, Fredi Bobic a Bild szerint még nem döntött arról, ki legyen a vezetőedző a következő szezonban.

A hajdani csapattársak kölcsönösen tisztelik egymást, jóban vannak, de ettől még nem biztos a magyar klubikon állása. Természetesen sokan vannak mellette a vezetésben, és Bobic is számol vele – de a lap úgy tudja, más titokzatos jelöltek is szerepelnek a noteszében.

Többek között az a Roger Schmidt, aki korábban a Fradiból is ismert Ricardo Monizt váltotta a Red Bull Salzburg kispadján. Ő a leverkuseni és kínai munkája után most a PSV-vel második a holland bajnokságban.

Roger Schmidt az Eintracht Frankfurtnál és a Herthánál is edzőjelölt

Roger Schmidt az Eintracht Frankfurtnál és a Herthánál is edzőjelölt (Fotó: AFP)

Dárdai 2015 után idén is vészhelyzetben vállalta el a „tűzoltómunkát” imádott klubjánál. Korábbi szövetségi kapitányunk a terveit feladva otthagyta az utánpótlásban (többek között legkisebb fiával, Bencével) folytatott munkáját, hogy megkísérelje benntartani a kiesés felé zuhanó proficsapatot. Akkor 2022 nyaráig szóló szerződést kötött, igaz, mint utóbb kiderült: egy záradék értelmében idén is meneszthetik, ha nem gyűjtenek legalább 24 pontot. Ez elvileg még összejöhet – ha a hátralévő hat meccsükből ötöt megnyernek -, de a gyakorlatban aligha. Vagyis Dárdai jövőjéről a főnökei dönthetnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?