KIAJOBB

Dárdai mindent elbukhat, hatalmas a nyomás

A Hertha egész évben a Bundesliga élmezőnyében tanyázott, de úgy fest, a végére kipukkadt Dárdai Pál együttese.
  • Szerző: mv

Az egymást követő kilencedik idegenbeli bajnoki mérkőzését veszítette el a Hertha BSC, amely szombaton a Werder Bremen otthonában bukott. A riválisok pedig vészesen közelítenek Dárdai Pál együttese felé a tabellán!

A berliniek magyar edzője a brémai meccs után úgy vélte, ilyen teljesítménnyel a maradék három találkozón sem lesz esélyük a jobb eredményre - írja a Kicker.

"Ez nem elég, sem a pontszerzésre, sem pedig ahhoz, hogy az Európa Ligában induljunk. Túl naivak, túl bőkezűek voltunk ellenfelünkkel."

A Hertha egész évben az élbolyban tanyázott, jelenleg az Európa Liga-indulást érő ötödik helyen áll, de a Freiburg két, a Werder Bremen pedig mindössze egy ponttal szorul mögé. Dárdai megadta a célt a bajnokság utolsó három meccsére:

"Szerintem hat pontot kell gyűjtenünk ahhoz, hogy megőrizzük a pozíciónkat. Ha nem sikerül, akkor még nem vagyunk elég érettek célunk eléréséhez."

Dárdai utóbbi mondatával a fiatal játékosainak üzent, ugyanis 17-20 éves focistákkal töltötte fel csapata keretét a sok sérülés miatt. Ha nem sikerül megőrizniük a pozíciójukat, akkor Dárdai mindent elbukhat, csapata nem indulhat az Európa Ligában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?