KIAJOBB

Bajba kerülhet Dárdai, a lehetetlennel kell megpróbálkoznia

Bravúr kell Münchenben, különben... Még a fiára sem számíthat a Hertha magyar vezetőedzője a szezon tán legnehezebb feladata előtt.
  • Szerző: Ripost

Váratlanul rosszul rajtolt a Hertha a német labdarúgó Bundesligában. Az első két vereség után könnyen a harmadikba is beleszaladhat Dárdai Pál csapata: szombaton (18.30, tv: Aréna4) a címvédő Bayern Münchenhez látogatnak a berliniek. Persze a céljuk a háromból semmi elkerülése – de erről még a magyar vezetőedző is csak óvatosan beszél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kölnben 3-1-re, hazai pályán a Wolfsburgtól 2-1-re kapott ki Dárdai csapata

A Bayern-meccs előtt Kölnben 3-1-re, otthon a Wolfsburgtól 2-1-re kapott ki Dárdai csapata
Fotó: AFP

„Minimális esélyünk van, de azt ki akarjuk használni. (...) A múltban mindig jók voltunk Münchenben, annyi mérkőzésünk volt, amik kevésen múltak. A legfontosabb, hogy elmenjünk a tudásunk határáig„

- mondta a felvezető sajtótájékoztatón Dárdai.

Nem csoda, hogy még a szokottnál is visszafogottabb a Bayern elleni meccs előtt, pedig a csapata általában jól helytáll a sztárklub ellen. Most viszont az ág is húzza a Herthát.

Sérülés miatt Dárdai nem számíthat Rune Jarstein kapusra, a védelemben biztos pont középső fiára, Dárdai Mártonra, és a csatár Krzysztof Piatekre sem. Sőt, a csapat vezérének igazolt rutinos középpályás, Kevin-Prince Boateng játéka is minimum kérdéses.

”Ezen a héten még nem edzett velünk. Meglátjuk, de azt hiszem, nem lehet velünk. Ha nem lesz rendben, nem visszük magunkkal. Elég érett a csapat, nincs szükségünk bébiszitterre„

- viccelődött korábbi szövetségi kapitányunk, akinek a legnagyobb érvágás, hogy az olimpiai bajnok Matheus Cunha 30 millió euróért az Atlético Madridhoz szerződött.

Dárdai eddig már 11-szer vezette a Herthát a Bayern ellen: a mérlege 1 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?