KIAJOBB

Csoda történt Angliában, Elvis Presley tényleg él?

Fogadjunk, hogy ezt nem hitted! Királynő a slágerlistán, pápa a Rangersben, Nessie a hálóban? Némelyik kisebb csodának számítana, mint a Leicester bajnoki címe.
  • Szerző: vav

A Chelsea Tottenham elleni döntetlenjével csodaszámba menő bajnoki címet szerzett a világ egyik (?) legerősebbjének számító angol bajnokságban a Leicester City. Claudio Ranieri csapata kiesőjelöltként kezdte a sorozatot. Aki tavaly nyáron fogadta meg a lesajnált klub aranyát - erre csak a legvérmesebb és legittasabb drukkerek, no meg Tom Hanks vetemedtek -, akár a pénze 5000-szeresét is visszakaphatja.

A szigetországi bukmékerirodák számára becslések szerint 20 milliárd forintnyi ráfizetés, ami a Leicester-szimpatizánsoknak - a világhálón sorjázó fotók szerint New Yorktól Bangkokon át Pekingig! - életre szóló csoda. Hát még Jamie Vardyéknak: a focisták a gólzsák lakásában tartott bulin így ünnepeltek a londoni meccs lefújásakor:

A sport1.de segítségével összegyűjtöttünk néhány hasonló szorzóval kínált fogadási tételt, amelyek érzékeltetik: mekkora meglepetés ez a siker, különösen a mai, pénzközpontú fociban.

 

5000:1

A Leicester elsőségével egy szintre – gyakorlatilag a lehetetlen kategóriába – sorolták a fogadási szakértők azt, hogy élő jetit találnak, hogy végre elcsípik a Loch Ness-i szörnyet, hogy női tulajdonosa lesz egy Premier League-klubnak, és hogy az év legmelegebb napja karácsonyra esik majd.

 

4000:1

Ennél egy fokkal valószínűbbnek tartották a bukik, így egységnyi tétre „csak” négyezerszer annyit fizetnek, ha kiderülne, hogy Elvis Presley él, illetve, hogy a focihívő katolikus Ferenc pápa pályára lép a protestáns gyökerű Glasgow Rangers csapatában.

 

1000:1

Az már csak ezerszeres kifizetést ígért – tehát a Ranieri-csapat bajnoki esélyeinél ötször valószínűbb –, hogy dalra fakad II. Erzsébet királynő, és karácsonykor ő vezeti a brit slágerlistát.

 

500:1

A Leicester-aranynál tízszer több esélyt adtak arra, hogy a skót teniszsztár, Andy Murray a legádázabb riválisa, Djokovic tiszteletére Novaknak nevezi el az első gyermekét.

Ugyanennyit fizetne az is, ha Barack Obama amerikai elnök elismerné, hogy Neil Armstrong és Buzz Aldrin 1969-es Holdra szállása kamu volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?