KIAJOBB

Cseh Laci 35 évesen is elképesztő teljesítményt nyújt

Habár ez az utolsó olimpiája, nem jött még el a búcsú ideje Cseh László pályafutásában. Remek időt ért el Tokióban!
  • Szerző: Ripost

Telegdy Ádám a 14. idővel bejutott az elődöntőbe 200 méteres hátúszásban. A 2019-ben világbajnoki hetedik magyar a második előfutamban 1:57.70 perccel ötödik lett szerdán. Telegdy egyéni csúcsa 1:56.17 perc, amit az idei Európa-bajnokságon úszott a Duna Arénában.

A 35 éves Cseh – aki 200 m vegyesen Pekingben ezüst-, Londonban bronzérmes volt – előfutamában 1:57.51 perccel a második helyen ért célba, és végül a tizedik idővel lépett tovább. Egyéni legjobbja 1:55.18 perc, még a 2009-es római világbajnokságról, idei legjobbja viszont 1:58.04 volt eddig, amivel negyedik lett májusban a budapesti Európa-bajnokságon. Kós Hubert 1:58.47-tel elmaradt egyéni legjobbjától, és futamában hetedik, összesítésben pedig huszadik lett. Kós 1:56.99 perccel junior világcsúcstartó, saját rekordját a hazai Eb-n javította meg.

Cseh Laci 35 évesen is bombaformában versenyez

Cseh Laci 35 évesen is bombaformában versenyez (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Amúgy jó volt, de az utolsó ötven méter már fájt, remélem fél nappal kitolódik még a pályafutásom. Örülök neki, hogy itt úszhatok, remélem, hogy a középdöntőbe még jobb időt érhetek el” – nyilatkozta Cseh László.

A legendás magyar sportoló felesége a Borsnak mesélt arról, hogy mire számít férjétől az olimpián.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?