KIAJOBB

Csak a győzelem számít, pályán az ország kedvencei

Töretlen a magyar jégkorong-válogatott népszerûsége. Az olimpiai selejtezőtornán jó esély van a győzelemre, a második hely kudarc volna.
  • Szerző: Ripost

Szokás szerint telt ház előtt léphet jégre az ország egyik legnépszerűbb csapata, a magyar hokiválogatott a Papp László Budapest Sportarénában. Hetek óta minden jegy elkelt a csütörtökön kezdődő jégkorong olimpiai selejtezőre!

Együttesünk először a litvánokkal, pénteken az észtekkel, vasárnap pedig a lengyelekkel találkozik. A tornáról csak a győztes jut az ötkarikás selejtezősorozat utolsó, szeptemberi körébe. Rich Chernomaz szövetségi kapitány elismerte, jó esélyünk van a sikerre.

"A győzelem a sport része, nem garantálható, de jó esélyeink vannak. Mi vagyunk a legelőkelőbb helyen kiemelt csapat, és ennek megfelelően kell játszanunk."

Kovács Csaba elnök szerint egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni:

"Az olimpiai selejtező mindig fontos esemény egy sportág életében, ugyanakkor ez a torna jó felkészülést jelent az A-csoportos világbajnokságra. Bízom benne, hogy nyerni tudunk ezen a viadalon, de nem szabad félvállról venni senkit."

A %% szerint a győzelmen kívül minden más eredmény kudarcot jelentene, hiszen a magyar válogatott nagyobb erőt képvisel riválisainál.

A csütörtöki, litvánok elleni összecsapás után a szurkolók plüssfigurákat dobhatnak a jégre, ezeket majd kórházban ápolt gyermekeknek juttatja el a Magyar Jégkorong Szövetség.

A meccsek mellett a körítésre is ügyeltek a szervezők, látványos show-val várják a drukkereket az Arénában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?