KIAJOBB

Csúnyán elverték a vakfocisták az NB I-es játékosokat

Ez a papírforma-eredmény. A LÁSS SE tagjai még hagyták is érvényesülni a profikat, de...
címkék:
  • Szerző: vav

A Fehér Bot Hete alkalmából barátságos meccset játszottak a LÁSS SE vakfoci csapatával a Budapest Honvéd NB I-es labdarúgói. Vadócz Krisztiánék persze bekötött szemmel csak csetlettek-botlottak, szó szerint keresték a labdát a műfüves pályán, de a „profi” vakfocisták nem csodálkoztak ezen, sőt!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kékmezes vakfocista kapura húz, a honvédosok még nem kapcsoltak
Fotó: honvedfc.hu

 

„A vakfociban kifejezetten hátrány a profi futballista múlt. Amikor a szemed, mint az egyik legfontosabb érzékszervedet letakarják, az ösztönös mozdulatok miatt nehezebb a profiknak, mint azoknak, akik még életükben nem fociztak. A sportoló mindig nyerni akar, így minket is vitt a szívünk, rá kellett szólnom párszor a fiúkra, hogy hagyják egy kicsit a honvédosokat érvényesülni”

– idézte a Honvéd honlapja Szabó Istvánt, a LÁSS SE csapatkapitányát, aki tavaly a sportág arca volt az UEFA #EqualGames kampányában, s többek között Luis Figót és Éric Abidalt is felülmúlta büntetőpárbajban.

 

A nemzetközi szinten már nagy népszerűségnek örvendő vakfoci a futsal szabályaira épül. Egy speciális maszkban játsszák, amely lehetővé teszi, hogy különböző fokú látássérültek is egyenlő esélyekkel indulhassanak. Négy mezőnyjátékos és egy kapus alkotják a csapatot, utóbbi minden esetben látó sportoló, rajta kívül egy „guide“ a kapu mögül irányítja, segíti a tájékozódásban a támadókat. Palánkkal körbevett pályán zajlik a játék, a mozgásban lévő labda pedig csörgő hangot ad ki.

 

Az eredmény ezúttal mellékes volt, de annyi biztos, hogy míg a Honvéd egy, a vakfocisták több gólig jutottak.

„Sosem izgultam még annyira meccs előtt, mint most, hogy bekötött szemmel kellett pályára lépnem. Minden olyan karitatív tevékenység, amivel tudunk másokon segíteni, fontos, főleg, ha egy olyan dologban tehetjük, ami a profilunkba vág. Ezek az emberek fantasztikus teljesítményt nyújtanak, hatalmas bátorságot mutat, ahogy mozognak és futnak a pályán. Remélem, hogy a jövőben még találkozunk és kívánom nekik, hogy sokan csatlakozzanak hozzájuk, mert ez egy kiváló sport”

– mondta Kálnoki-Kis Dávid, a kispestiek gólszerzője.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?