KIAJOBB

Bundameccsbe keverték a BL-főtáblás fociklubot?

Jó az idő a török riviérán, mégis előkerült a bunda. Csalt a bíró a Mönchengladbach és egy másik német csapat edzőmeccsén?
  • Szerző: vav

Visszatérő téma a fogadási csalás a téli, törökországi edzőtáborokban. Ilyenkor több száz csapat – köztük tucatnyi magyar klub – választja Beleket és Antalyát, és a közeli pályákon egymás ellen kötik le a felkészülési meccseiket. Most alig láttak munkának az első küldöttségek, máris manipuláció-gyanút jelzett a nemzetközi fogadásoknál kiugró értékeket vizsgáló radar.

Ázsiai bukmékerirodáknál feltűnően nagy összegeket tettek föl két német csapat, a Borussia Mönchengladbach tartalékai és a harmadosztályú Wehen Wiesbaden edzőmérkőzésére. Ezek után természetesen különös figyelemmel kísérték a német illetékesek a meccset. Nem hiába!

Gyanús játékvezetői hibák

A török játékvezető, Ali Can Soudal – akit a találkozót szervező Bluebird ügynökség jelölt ki – két átlátszó ajándék-tizenegyessel segítette a 3-1-es győzelmet arató Wiesbadent. A Gladbach-fakó edzője, Arie van Lent „bohózatba illő büntetőket” emlegetett, de az ellenfél trénere is elismerte, hogy „ajándékba kapott tizenegyesek” voltak.

A tribünön ültem, és magamban kérdezgettem: mi folyik itt?

- idézte a Bild a BL-főtáblás Mönchengladbach alelnökét, Rainer Bonhofot.

A klubok jelentették a történteket a Német Labdarúgó-szövetségnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?