KIAJOBB

Berezeltek a bolgárok, ezért tartanak nagyon a Fraditól

Papíron a Ludogorec az esélyesebb, de... Több ok miatt is lehet remény a magyar bajnokcsapat továbbjutására.
  • Szerző: vav

„Túl korai a Ferencváros a Ludogorecnek” címmel közölt elemzést a szerda esti (20.00, TV: M4) BL-selejtező első köre előtt a bolgár Kota Sport. Ebben nem csak azért kesereg a szerző, amiért a magyar bajnok hívei is: nevezetesen, hogy az első ellenfél sokkal erősebb, mint amilyennek – továbbjutás esetén – a következő ígérkezik. Más dolgok miatt is aggódnak a bolgárok.

A bolgár bajnokcsapat kerete az FTC (20,33 millió euró - 6,6 milliárd forint) két és félszeresét, 50 millió eurót (16 milliárd forintot) éri a Transfermarkt becslései szerint. Ráadásul a Ludogorec közel 5 millió euróért (1,6 milliárd forint) öt új játékost igazolt a nyolcéves sikersorozata leggyengébbnek ítélt szezonja után. Csakhogy a csapat átalakítása időigényes folyamat. A szerző szerint ez meglátszott a Plovdiv ellen egy hete 2-0-ra megnyert Szuperkupa-meccsen tapasztalt védekezési hibákban is.

https://ludogorets.com/bg/news/?i=3122 #ludogorets UEFA Champions League

Közzétette: PFC Ludogorets 1945 – 2019. június 18., kedd

 

További nehézséget jelent, hogy az egyik legfőbb új erősítés, a portugál-guineai Jorginho pár napja nyári pihenő nélkül érkezett az Afrika Kupáról. A középpályán régi motorosnak számító húzóember, Anicet pedig még az afrikai kontinensbajnokság miatt van távol, ahol meglepetésre Madagaszkár a negyeddöntőbe jutott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?