KIAJOBB

Bajban a foci, unalomba fulladnak a legjobb bajnokságok is

Bottal ütik az üldözők a leggazdagabb sztárcsapatok nyomát. A Bayern már húsvétkor pihenhet, de gyakorlatilag eldőlt az angol, a francia és a spanyol arany sorsa is.
  • Szerző: vav

Minden idők leggyorsabb bajnoki címét szerezheti meg a Bayern München a német labdarúgó Bundesligában. Majdnem ilyen unalmas a végjáték az angol, a francia és a spanyol bajnokságokban is.

Ha minden összejön, akkor a Bayern München már hét fordulóval a vége előtt bebiztosítja története 28. bajnoki győzelmét. Hasonló bravúrra korábban csak Pep Guardiola Bayernje volt képes 2014-ben, de akkor ugyanezt a fordulót egy héttel később, március 25-én rendezték.

"Nem számolgatjuk, mikor leszünk bajnokok. Egyszerűen csak játsszuk a meccseinket, aztán meglátjuk. Az időpont nem a legfontosabb téma. Azt meg, hogy mi leszünk a bajnokok, hétről hétre világossá tesszük"

- mondta erről a csapat egyik csatára, Thomas Müller.

A rekorddöntéshez most csak az kell, hogy Jupp Heynckes csapata nyerjen Lipcsében, az üldöző Schalke 04 és Borussia Dortmund ellenben pontot veszítsen Wolfsburgban, illetve otthon a Hannover ellen. Ha az immár hatodik éve egyeduralkodó bajoroknak most még nem is jön össze a címvédés, 20 pontos előnyük alapján az csak idő kérdése.

Miközben a kimagasló gazdasági és szakmai háttér biztosította sikersorozat a müncheniek becsületére válik, nemzetközi szinten éppen az a legfőbb bajuk, hogy odahaza nincs méltó ellenfelük. Ez azonban nem feltétlenül csak a német bajnokság színvonalának a kritikája. A legszínvonalasabb európai labdarúgó-bajnokságok többségében hasonló a helyzet.

Angliában a Manchester City magaslik ki a mezőnyből (nyolc fordulóval a vége előtt 16 pont az előnye a második Manchester Uniteddel szemben); Spanyolországban a Barcelona mögött 8 pont az Atlético Madrid (és 15 a Real Madrid) hátránya; Franciaországban pedig a Paris Saint-Germain előnye tűnik behozhatatlannak.

Az öt topliga közül csak az olasz tartogathat még izgalmakat a hátralévő nyolc fordulóban. Ott a trónkövetelő Napoli sokáig vezetett a címvédő Juventusszal folytatott különversenyben. Az utóbbi két körben azonban fordult a kocka, újra az utóbbi hat évben aranyérmes torinóiak vannak nyeregben.

 

Anglia (Premier League): 16 pont különbség

1. Manchester City 81

2. Manchester United 65

 

Németország (Bundesliga): 20 pont különbség

1. Bayern München 66

2. Schalke 46

 

Spanyolország (La Liga): 8 pont különbség

1. Barcelona 72

2. Atlético Madrid 64

 

Franciaország (Ligue 1): 14 pont különbség

1. Paris Saint-Germain 80

2. Monaco 66

 

Olaszország (Serie A): 4 pont különbség

1. Juventus 74

2. Napoli 70

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?