KIAJOBB

Állta a szavát az új kedvenc, Vay Ádám

Vay Ádámmal óriásit fordult a világ, hiszen bekerült a világ legjobb hokibajnokságába. A magyar kapus még fel sem fogta igazán, hogy mi történt vele.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Folyamatosan teljesülnek az álmai Vay Ádámnak, akit először a jégkorong-világbajnokságon faggatott a %%. A 22 éves hokikapus akkor elárulta nekünk, hogy első célként be akart kerülni a válogatottba, majd védeni szeretett volna a vb-n.

Mindkettő teljesült, de a hoki évadzárón a %RIPOST%-nak megsúgta, arra azért nem számított, hogy a harmadik vágya is ilyen gyorsan teljesül.

Emlékszem, azt mondtam, hogy ez a vb ugródeszkát jelenthet nekem.

Állta a szavát, hiszen jókorát ugrott, Vay Ádámot a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben szereplő Minnesota Wild szerződtette.

"Kicsit reménykedtem benne, de nem számítottam rá. Szerencsére jól összejöttek a dolgok, óriási érzés, habár még mindig nem tudatosult bennem, hogy az NHL-be szerződtem. Remélem, minél hamarabb sikerül feldolgoznom a történteket. Szerintem még a család sem fogta fel, hogy a Minnesota Wild kapusa lettem. Talán már kezdik elhinni..."

Vay júliusban mutatkozik be a Minnesota Wildnál, meghívást kapott a fiatal játékosok táborába. A kapus elárulta, hamarosan elküldik neki a felkészülési tervet.

"Egyelőre a saját programom szerint készülök, de a héten megkapom Minnesotából az edzésprogramot, és a júliusi táborig az alapján kell tréningeznem."

Arról még fogalma sem lehet, hogy mi vár rá később, hiszen a profiligának háromszintű a rendszere. Az NHL a csúcsbajnokság, alatta pedig az AHL és az ECHL, az úgynevezett farmligák találhatók. Könnyen lehet, hogy Ádám lépcsőről, lépcsőre halad, és az ECHL-ben kezd. Egyelőre ezzel még nem foglalkozik.

"Sok múlik azon, hogy kik maradnak a kapusok Minnesotában, hogyan sikerül az edzőtábor, mik a terveik velem. Májusban még lehetetlen megmondani, hogy melyik ligában védhetek."

Az NHL-ben 30 csapat található, gárdánként 2 kapust neveznek az októberben kezdődő szezonra. A mostani idényben 92 kapus kapott szerepet, formaingadozás és sérülések miatt cserélődtek, vagyis van esélye kapusunknak.

Persze bárhol is védjen Vay Ádám, már az óriási dolog, hogy a világ több tízezer kapusából vele is számolnak ebben a szűk elitben...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?