KIAJOBB

A portugál sztár árából 13 évig működne a Fradi és a Videoton

Elképesztő összegért válthat klubot Cristiano Ronaldo.
  • Szerző:

Cristiano Ronaldo az elmúlt hetekben keveredett adócsalási ügybe Spanyolországban. A portugál sztár a hírek szerint távozna emiatt a Real Madridtól, mivel a klub nem állt ki mellette kellő mértékben.

Cristiano Ronaldo jelenleg az oroszországi Konföderációs Kupán vesz részt a portugál válogatottal, és állítólag az alábbi mondat hagyta el a száját csapattársai előtt:

- Elhagyom a Madridot, nincs visszaút

írja a spanyol sportnapilap, a Marca.

Ronaldónak és kérőinek azonban nem lesz egyszerű dolga, hiszen a 32 éves játékos tavaly novemberben hosszabbított szerződést a spanyol fővárosban, melynek értelmében 2021-ig marad a Real kötelékében, 180 millió eurós (kb. 55 milliárd forint) kivásárlási árral.

Az összeg nagyságát jól jelzi, hogy a nyári, budapesti vizes-világbajnokságra építettett, 12.800 néző befogadására alkalmas Duna Aréna összköltsége 43 milliárd forint volt. A mostanában nem túl fényesen szereplő magyar labdarúgó-válogatott keretének összértéke pedig megközelítőleg 7,5 milliárd forintot tesz ki. A két legtehetősebb magyar klubcsapat, a Videoton és a Ferencváros éves költségvetése is 4 milliárd forint körül van, így Ronaldo kivásárlási árából 13 évig működhetne a két futballklub.

 

Amennyiben létrejönne ez az átigazolás, akkor toronymagasan Cristiano Ronaldo lenne a legdrágábban klubot váltó labdarúgó. Jelenleg a manchesteri Paul Pogba vezet 105 millió eurós vételárával (kb. 33 milliárd forint). Ronaldót egyébként 2003-ban mindössze 19 millió euróért (kb. 6 milliárd forint) szerezte meg nevelőegyüttesétől, a Sportingból a Manchester United. A nyár slágere minden bizonnyal a Ronaldo klubváltása körüli huzavona lesz, a június 3-i, madridi sikerrel végződő Bajnokok Ligája döntő után valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy a közeljövőben téma lesz Ronaldo távozása.

Eddig az alábbi csapatok merültek fel Ronaldo klubváltása kapcsán.
Sporting, esély: 5% : A portugál sztárcsapat utánpótlásában nevelkedett, itt mutatkozott be a felnőttek között is. Hazatérésére ettől függetlenül kevés az esély a Sporting anyagi helyzete miatt.
Manchester United, esély: 50%: Ronaldo Manchesterben vált világsztárrá, az örök szerelem számára a manchesteri klub. Az MU-nak ráadásul pénze is lenne a klasszisra.
PSG, esély: 45%: A legtöbb pénzt Párizsban akaszthatná le, ráadásul kihívás lehet számára, hogy BL-t nyerjen a francia csapattal.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?