KIAJOBB

A litvánokkal hangolunk a finnek ellen

Dárdai kapitány addig is kemény edzéseket helyezett kilátásba. Azt szeretné, hogy a keret minden tagja duzzadjon az erőtől.
  • Szerző: Ripost

A magyar labdarúgó válogatott június 5-én barátságos meccset játszik a litvánokkal Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban. A csapat ezzel a találkozóval melegít a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőre, amelyet június 13-án rendeznek Helsinkiben.

Az előkészületi mérkőzés elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a játékosok ne essenek ki a bajnoki találkozókon megszokott ritmusból, hogy ne legyen meccshiányuk. Az európai ligákban ugyanis május végén mindenütt befejeződik az idei szezon.

Dárdai Pál szövetségi kapitány elmondta, hogy a litvánok elleni meccset megelőző napokban kemény edzéseket tart majd a keret tagjainak.  Azt szeretné elérni, hogy a bajnoki idényt más-más időpontban befejező játékosok erőnléte azonos, s persze kiváló legyen.

S éppen az említett kemény edzésmunka miatt nem gondolta úgy, hogy erősebb, nevesebb csapat ellen mérkőzzenek meg a finnek előtt. A litvánok pont megfelelőek lesznek. Nagy mellényünk persze ellenük sem lehet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?