KIAJOBB

A Fradi BL-hőse: történelmet írhat a Doll-csapat

Annak dacára, hogy a Ferencváros kikapott a hétvégén, óriási a hazai dominanciája. A klub egykori sztárja szerint a következő lépést a nemzetközi porondon kell megtennie, és akkor végleg történelmet írhat.
  • Szerző: Ripost

Habár a Ferencváros 12 pont előnnyel vezeti a magyar bajnokságot, némileg keserűbb lett a csapat szájíze, hiszen megszakadt a veretlenségi sorozata,  1-0-ra kikapott az MTK-tól.

A zöld-fehérek 34 meccset vívtak meg egymás után veretlenül, és számos korábbi klubrekordot megdöntöttek.

Ennél hosszabb sikersorozatra csupán egyszer volt példa a klub történetében: az 1931/32-es idényben 36 összecsapást vívott meg vereség nélkül a gárda, és közben 22 győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel bajnoki címet nyert.

Megszólal a BL-hős

A %% egy korábbi fantasztikus siker hősét kérdezte a mostani sikercsapatról. Vincze Ottó tevékeny részese volt annak a Ferencvárosnak, amely a magyar futball történetében először bekerült a Bajnokok Ligájába.

„Ugyanazt fogják mondani a mostani csapatról, mint a BL-ben szerepelt együttesről, hogy milyen sok szép emléket szerzett. Ez a Fradi már most rengeteg élményt okozott a szurkolóknak, csak a nemzetközi megmérettetés hiányzik.”

Vincze szerint, ha a csapat a hazai dominanciát átviszi a nemzetközi vizekre, akkor ez a generáció is örökre beírja magát a Ferencváros történelem könyvébe.

Van fantázia a csapatban

„Látok fantáziát ebben a csapatban, a következő lépés a nemzetközi szint. A valaha volt egyik legsikeresebb együttes lehet, ha ott is bizonyít. Nekünk sikerült, hiszen bajnokságot, kupát és Szuper Kupát nyertünk, aztán pedig a BL-ben szerepeltünk."

Az akkori csapat feltette az i-re a pontot, a mostani pedig útban van afelé.

Vincze nem ért egyet azokkal, akik legyintenek a Fradi 32 meccses veretlenségi szériájára.

„Nem könnyű nyerni, a mostani Fradi történelmi eredményt ért el. Erre majd tíz-húsz év múlva fognak emlékezni azok, akik átélték ezt a csapattal együtt.”

Az egykori remek játékos elárulta, a mai napig rendszeresen a Grasshoppers elleni két gólját emlegetik a szurkolók.

„Priskin Tamás még nem tudja, de a norvégok elleni góljára örökre emlékezni fognak, akik átélték. Hatalmas élmény volt. Ahogy velem kapcsolatban mindig a Grasshoppers elleni két gólomat emlegetik, pedig sokkal szebb gólokat is rúgtam, de azokra senki nem emlékszik.”  

Vincze szerint az ő korosztályának a 95-ös Ferencváros, míg a mai tizenéveseknek a mostani csapat a meghatározó, és ez így van rendjén. Nekik például a Nyilasi Tibor-féle csapat volt a minta. A ferencvárosi múlt gazdag, a Thomas Doll-féle alakulat tovább színesítheti.

És ezeket olvastad már?