KIAJOBB

A 82 éves Marika néni megmutatta, milyen is egy igazi sportoló

Miközben a fél ország a lúzer magyar focisták miatt forrong, a 82 éves Marika néni szép csendben megint odatette magát. Eszméletlen időt futott 100 méteren!
  • Szerző: Ripost

Ideje lenne a béna focistákon túllépve végre az igazi nagyságokról beszélni! Például a 82 éves Lóki Tamásnéról, azaz Marika néniről, aki a szombaton megrendezett senior atlétikai emlékverseny sztárja volt. 100 méteres síkfutásban - bőven maga mögé utasítva a negyvenes korosztályt - 21,7 mp alatt ért célba, ami az esetében érvényes korszorzóval az ezüstérmet jelentette. Parádés eredmény!

Marika néni folyamatosan formában tartja magát, lehetőség szerint minden hétköznap edz. A múlt héten a Zamárdiban megrendezett versenyen is a dobogó második fokán állhatott. De helyt állt hazánk színeit képviselve az Anconában megrendezett Senior Atlétikai Európa bajnokságon is.

Ebben a korosztályban ő a világon a második legjobb futó! Szívből gratulálunk Marika néninek, sok aktív évet és egészséget kívánunk neki.

Marika néni, ha beindul!

Marika néni a középiskolában kezdett atlétizálni, de miután férjhez ment, fölhagyott a sporttal. Több évtizedet húzott le postai dolgozóként, majd nyugdíjasan újra nekiállt sportolni. Hamar kiderült, hogy versenyeken a helye! Rövidtávfutóként 60, 100 és 200 méteres távokon indul, és rengeteg érmet nyer. A korban hozzá legközelebb álló leigazolt magyar versenyző 13 évvel fiatalabb nála!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?