KIAJOBB

3 magyar focista előtt csillant meg a remény, sztárklubokba mehetnek

Ne essünk kétségbe! Õk lehetnek labdarúgásunk kirakatemberei a közeljövőben.
  • Szerző: vav

Ami a magyar futball utóbbi évtizedeiben nem sikerült még a világválogatott Détári Lajosnak és Dzsudzsák Balázsnak sem, az összejöhet Gulácsi Péternek és társainak?

Ha nem számítjuk Bajner Bálint 2013-as, pár percnyi epizódszerepét Dortmundban, Kozma István (az úszó Kozma Dominik édesapja) liverpooli - mellesleg nem éppen fényes - szezonjáig kell visszamennünk: legutóbb 25 éve szerepelt magyar focista a sportág élvonalában jegyzett klubnál. De ki lehet a következő? A %% szerint a közeljövőben három labdarúgónk lehet képes a kiugrásra.

Válogatottunk 2016-os Eb-szereplése utáni vesszőfutásának egyik oka, hogy mind kevesebb játékosunk edződik légiósként, különösen topbajnokságban. Sztárklubban végképp nem számítanak honfitársainkra, ellentétben például örmény (Henrih Mhitarjan – Dortmund, Manchester United, Arsenal), észt (Ragnar Klavan – Liverpool) vagy éppen albán (Elseid Hysaj – Napoli) kollégáikkal.

Ráadásul a magyar NB I-ből egyre kevesebben jutnak az áhított külföldi szerződéshez. Az utóbbi hetek-hónapok hírei szerint a már huzamosabb ideje odakint bizonyító labdarúgóink közül hárman kerülhetnek magasan jegyzett élcsapatokhoz a közeljövőben.

Ha kíváncsi vagy, kiknek sikerülhet a kiugrás, kik segíthetik ki a kátyúból igazán komoly nemzetközi tapasztalatot szerezve a magyar válogatottat, elolvashatod a %% szerdai nyomtatott lapszámában. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?