OLDALVONAL

Kapós lett a Ferencváros sztárja, többen versenyezhetnek érte

Tokmac Nguen, a Ferencváros labdarúgócsapatának norvég támadója még sosem játszott felnőtt válogatottban, annak ellenére, hogy három ország mezét is viselhetné.
címkék:
  • Szerző: ST

Tokmac Nguen a hétvégén a Zalaegerszeg ellen szerzett győztes gólt (ZTE-FTC 1-2), és már hat találatnál jár az idei évadban, amelyből négyet a nemzetközi porondon szerzett. Nem csoda, hogy egyre több helyen felfigyelnek a 25 éves támadóra.

Tokmac (balra) már hat gólnál jár a szezonban
Fotó: MTI

Nem volt könnyű gyermekkora Tokmacnak, aki egy kenyai menekülttáborban született, miután a szülei elhagyták a polgárháború által sújtott Szudánt. Fiatalként ott tanulta meg a foci alapjait, egy régebbi interjúban pedig elmondta, hogy szívesen képviselné majd Kenyát, ha meghívót kapna a válogatottba. Erről egyébként egyeztetett is korábban a szövetségi kapitánnyal, de a behívó még várat magára. Dél-Szudánból azonban megkeresték Tokmacot, aki még nem hozott döntést.

„Norvégiában nőttem fel, szinte az egész életemet ott éltem. Dél-Szudán egy új válogatott, nagyon sok mindennek kell még a helyére kerülnie, hogy készen álljak őket választani. Természetesen büszke és boldog vagyok, hogy megkerestek, de annyit mondtam, várniuk kell, míg meghozom a döntésemet”

– nyilatkozta Tokmac a norvég TV2 weboldalán.

Dél-Szudán jelenleg a 173. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, de a FIFA csak 2012-ben ismerte el hivatalosan is az ország válogatottját.

Tokmac Nguen
Fotó: MTI

Tokmac nem véletlenül vár ki, hiszen bombaformában játszik, így az sem elképzelhetetlen, hogy a két afrikai országnál jóval nagyobb játékerőt képviselő norvég nemzeti csapatban szerepeljen. A norvég állampolgársággal rendelkező játékos az U19-es korosztályos válogatottban már képviselte az országot.

A norvég TV2 szakértője, Jesper Mathisen szerint Tokmac képességei nagyon izgalmasak, és a jobbak között tartják számon Norvégiában, így nem elképzelhetetlen, hogy a későbbiekben válogatott meghívót kap.

„Tudjuk, hogy hol játszik, és hogy jól sikerült időszak van a háta mögött. Norvégiában többször is láttuk játszani, de eddig nem volt releváns kérdés a beválogatása”
– mondta el Per Joar Hansen, a norvég válogatott másodedzője a Nettavisennek.

Tokmac győztes gólja a ZTE ellen:

A Fradi Európa-liga csoportmeccsein Tokmac könnyen meggyőzheti teljesítményével a norvég válogatott stábját is.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?