SPORT

„Azt éreztem, forog a világ” – üzent a kórházból a magyar világbajnok

A hét végét és még egy-két napot biztosan kórházban tölt Jónyer István. A Nemzet Sportolója pénteken lett rosszul, azóta orvosi felügyelet alatt kezelik.
  • Szerző: Ripost

Jónyer István péntek délelőtt az olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea társaságában vidékre utazott a Halhatatlan Sportolók Társaságának egyik programjára. Fehérgyarmaton jártak Nagy Tímeával, gyerekekkel találkoztak, élménybeszámoló is tarkította az eseményt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Csodálatos élmény volt, legalább háromszáz gyerek várt bennünket. Még ping­pongoztam is, az égvilágon semmi bajom nem volt, még csak fá­­radtságot sem éreztem. A program befejeztével visszaindultunk Budapestre, mert hivatalos voltam egy baráti összejövetelre. Még el sem késtem, pedig nem én vagyok a pontosság bajnoka” – mondta nevetve a Borsnak a világbajnok sportoló.

fotó: Czerkl Gábor (CZ)

A baráti összejövetelen ott volt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó és Bárdosi Sándor is. Jónyer itt érezte, hogy valami nincs rendben.

„Alig kezdtük el a bulit, amikor azt éreztem, hogy forog velem a világ. Kimentem a levegőre, de mire kiértem, már le kellett ülnöm, mert már a fü­lem is zúgott, és a szédülés is fokozódott. Nem akarom szaporítani a szót, mentő érkezett, és a Honvédkórházba hoztak.”

Jónyer István már számtalan vizsgálaton átesett. Volt CT, MR, labor, valamennyi negatív eredményt hozott.

„Már nem szé­­dülök, a fül­zú­­gás is megszűnt. Még néhány vizsgálat szükségeltetik, mondta a doktor, lecsöpögnek az infúziók, aztán remélhetőleg kedden már végre hazaengednek. Azt tudom, kicsit vissza kell vennem a tempóból, mert jelzett a testem, hogy egyre jobban kizsigerelem a szervezetemet. Szóval, hogy később is pingpongozhassak, találkozhassak a világbajnok társaimmal és természetesen a gyerekekkel, hogy népszerűsítsem a sportolást, fékezek egy keveset, mert még messzire akarok elérni.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?