SPORT

Itt a lehetőség, hogy találkozz Neymar Jr-ral!

6 kontinens, 53 ország és több mint 100.000 amatőr focicsapat. Ez volt a 2017-es Neymar Jr's Five futballbajnokság, amely idén még nagyobb mezőnnyel startol és minden eddiginél izgalmasabb meccseket ígér. Természetesen Magyarország ezúttal sem hiányozhat a tornáról: elsőként a hazai regionális selejtezőkön várják a lelkes focistákat, a tét pedig nem más, mint egy út a brazil fináléra, ahol a legjobb csapatok Neymar Jr előtt bizonyíthatnak.
címkék:

Harmadik alkalommal indul a Neymar Jr’s Five futballbajnokság, amely ebben az évben is várja a világ legjobb amatőr focistáit. A mezőny minden eddiginél nagyobb lesz, a szabályok, azonban továbbra is hűek maradtak ahhoz a játékhoz, amelyet Neymar Jr gyerekkorában az utcán játszott. A grundfoci ihlette meccseken az 5 fős csapatok maximum 10 percig mérkőznek egymással, és ha az egyik csapat gólt lő, az ellenféltől kiáll egy játékos. Kapus nincs, izgalom viszont annál inkább, hiszen az országos döntőkön győztes csapatoknak irány a brazíliai Praia Grande, ahol Neymar Jr várja majd őket a finálénak otthont adó Instituto Projeto Neymar Jr stadionban. 

„Örülök, hogy még több országból még több játékos és csapat nevezhet a bajnokságba. Már eddig is nagyszabású volt az esemény, de remélem, hogy idén még tovább növekszik majd”

– fogalmazott Neymar Jr.

A gigászi küzdelemből természetesen Magyarország sem maradhat ki, 2018 februártól nevezhetnek a 16-25 év közötti, hazai amatőr focisták, akik márciustól első körben regionális selejtezőkön mérhetik össze tudásukat országszerte. A szabályok értelmében az 5 fős csapatokban két 25 év feletti tag is benevezhet, illetve a játékok során két cserére is lehetőség lesz. A selejtezőket követően a hazai döntőt április 21-én tartják Budapesten, ahonnan a legjobb csapat utazhat majd tovább Brazíliába, a nemzetközi döntőre.

A 2017-es magyar győztes a Football Rangers csapata volt. Bár a dobogóra nem tudtak felállni, de életre szóló élménnyel gazdagodtak dél-amerikai útjuk során.

„Szuper programokat szervezett nekünk a Red Bull, elmentünk például a Pelé múzeumba. Végig nagyon jó volt a hangulat, találkozhattunk Neymar Jr-ral, Djibrill Cissé-vel, valamint Gabriel Jesus-szal is. Életre szóló élményeket szereztünk. Jövőre újra megpróbáljuk!” – árulta el a csapat.

További információ a https://www.neymarjrsfive.com/hu oldalon található, a selejtezőkre a jelentkezés hamarosan indul.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?