SPORT

Hosszú Katinka bosszúja, ezt üzente a bajnoknő

A szövetség elnöke beszélt az érintettel, aki üzent a tettesnek.
  • Szerző: SK

Nem maradhat el Hosszú Katinka bosszúja a legújabb magyar úszóbotrányban. Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok edzéstervét egy eddig ismeretlen személy 50 ezer euróért (18 millió forintért) eladta Németországban. A szövetség eljárást kezdeményezett, és ezt maga a sportolónő is támogatja. Meg akarja tudni, ki akart ártani neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ki lopta meg Hosszú Katinkát?

Hosszú Katinka is kíváncsi rá, ki a tettes
Fotó: AFP

A Blikk utolérte a szövetség elnökét, aki beszélt az érintettel.

„Katinka elmondta, mélységesen felháborították a történtek, s kérte a szövetség segítségét az ügy tisztázásában” – közölte a MÚSZ elnöke a lappal. „Elmondtam neki, mindent megteszünk, hogy rátaláljunk a tettesre. Fegyelmi eljárást indítottunk, s ha kiderül, ki az elkövető, élete végéig szóló eltiltásra számíthat, míg a bajnoknő több millió forintos kártérítést is követelhet tőle. Elfogadhatatlan és megdöbbentő, ami történt.”

Katinka felkészülését több szakember is irányította az utóbbi években. Shane Tusup és Nagy Sándor eddig nem reagált az ügyben, Petrov Árpád pedig kizártnak tartja, hogy valaki eladta volna a fontos dokumentumokat. Az is kérdés, egy teljesen más felépítéssel, alapokkal rendelkező úszó mit tudna kezdeni az egyedi edzéstervekkel.

Egy biztos, ha kiderül, hogy ki a tettes, akkor nem marad el Hosszú Katinka bosszúja.

És ezeket olvastad már?