SPORT

Új magyar csodakapust dicsér a világ

Nincs annál nagyobb elismerés a sportban, mint amikor a rivális csapat játékosai és edzői méltatják az embert. Ezt történt Vay Ádámmal a szentpétervári jégkorong-világbajnokságon.
  • Szerző: Ripost

Harmadik számú kapusként érkezett a hoki-vb-re, de a finnek elleni produkciójával az élre lőtte (pontosabban védte) magát a magyar rangsorban Vay Ádám. A 22 éves magyar hokis egycsapásra kedvenc lett, a nemzetközi hokioldalak is kiemelték a teljesítményét.

Az első számú kanadai lap, a TSN úgy vélte, világklasszis teljesítményt nyújtott. A finnek kapitánya, Kari Jalonen szerint a szentpétervári csoportban övé az eddigi legjobb kapusteljesítmény. A vb-szervezői a nap öt legnagyobb védésének videójába három Vay-hárítást is betettek. Soroljuk még?

A %% a finnek elleni meccs másnapján ott volt a magyar válogatott edzésén. Ganxsta Zolee-val megnéztük, miként készül a folytatásra Vay Ádám.

A tréninget követően kiderült: nagyot fordult a világ a kapussal, aki igyekszik a földön maradni.

"Nagyon jó érzés, amikor az ember elismerést kap, boldogan olvastam a dicséreteket, de ilyenkor még keményebben kell dolgozni, hogy ne szaladjon el velünk a ló. Soha nem lehetünk teljesen elégedettek magunkkal."

A kapus hozzátette, nem csak az övé az érdem, mert a csapat kitett magáért a roppant erős finnek ellen.

"Mindent megtettem, amit tudtam, de ehhez hozzájárult az is, hogy a csapat jól teljesített, egymást támogattuk."

Ez a világbajnokság ugródeszkát jelenthet a 22 éves debreceni kapusnak, aki iránt - ahogy Ganxsta Zolee-val kiderítettük - máris a világ első számú ligájából érdeklődnek, NHL-menedzserek puhatolóznak.  

"Bármi megtörténhet velem a jövőben. A felkészülés elején azért dolgoztam, hogy benn maradjak a vb-keretben. Szerencsére sikerült. Aztán azon melóztam, hogy lehetőséget kapjak a vb-n. Kanada és Finnország ellen védhettem, örülök, hogy megkaptam a bizalmat. Igyekszem élni vele."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?