Létrehozva: 2016.05.20.

Eláruljuk a magyar csodakapus titkait

Hokiválogatottunk egyik kapusa hatalmas egyéni diadalt aratott a vb-n. Megtudtuk, hogyan jutott el idáig, de egy kínos közjátékról is lerántjuk a leplet.

Szerző Ripost

Bombahír söpört végig a magyar sportsajtón: Vay Ádám szerződést kapott a világ legerősebb hokibajnokságában, az NHL-ben szereplő Minnesota Wildtól. A 22 éves hokikapus három meccsen védett Szentpéterváron, de igazából a finnek ellen keltett feltűnést. Habár kikaptunk, ő szenzációs teljesítményt nyújtott.

De mivel tud többet Vay Ádám azoknál a kapusoknál, akik szintén ott voltak vb-n?

Spiller István a %RIPOST%-nak elárulta: például azzal, hogy Ádám fáradhatatlan. A jégkorong-szakíró igazán régről és közelről ismeri az új magyar hokisztárt.

"Abban a kanadai táborban vagyok kapusedző, ahova még juniorként ő is járt. Vay Ádám fizikailag fáradhatatlan. Iszonyú jó izomzata van,

Mr. Kockahasnak lehetne őt nevezni, bármelyik fitneszlap címlapján megállná a helyét. Ráadásul neki photoshop nélkül olyan az egész teste.

Az MTI munkatársa hozzátette, Vay minden edzésen túlteljesítette az előírt penzumot.

"Állandóan dolgozott, akkor is csinált valamit, ha nem volt előírva semmi. Minden feladatot maximálisan elvégzett. Sőt, ha valamiből öt kör volt előírva, ő hetet csinált, és a végén olyan volt a pólója, mintha most vette volna ki a mosógépből centrifugálás nélkül... Húsz-harminc ismétlést tudott csinálni olyan feladatokból, amiből az átlag csak tízet."

Vay nagyon szereti a küzdősportokat, előszeretettel készül harcművészeti programmal. Figyel a testére és a táplálkozására.

A fizikai paraméterei szenzációsak, viszont a kapusfelszerelése nem az igazi.

"A kapusoknál bizonyos ponton számít a külső. Milyen cuccban véd, mennyire menő a maszkja? Jött forgatni Szentpéterváron egy amerikai csoport, és látták, hogy Ádámnak használt, viseltes a fejvédője, se felirat, se kép, semmi sincs rajta. Szemtelen módon lemondták az interjút, mert nem találták érdekesnek. Még ez is számít, ezt kezelnie kell."

A lényeg persze a jégen nyújtott teljesítmény, és ha Vay ugyanígy dolgozik tovább az edzéseken, akkor bemutatkozhat az NHL-ben. Spiller István szerint minden adottsága megvan hozzá.

"Szerintem végigjáratják vele a ranglétrát. Az NHL-ben nem csak az egyéni képességek számítanak. Számos rajtad kívül álló tényező is kell ahhoz, hogy szerepet kapjál. Például a másik kapus sérülése, formaingadozás, váratlan események. Ami Ádámon múlik, az alapján alkalmas arra, hogy az NHL-ben szerepeljen."

Vay Ádám tengerentúli kalandja júliusban, a Minnesota Wild fiatal-táborában kezdődik. Ott tovább növelheti az ázsióját...

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Ezt eszi a Dűne sztárja, Zendaya egy nap – mutatjuk a mintaétrendet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

origo.hu

Gáspár Győző rendkívüli hírt jelentett be, erre senki sem számított - videó

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-