SPORT

Hamilton Schumi rekordjára tör Mogyoródon

A hatszoros vb-aranyérmes brit autóversenyző egyik kedvenc pályája a Hungaroring, ahol a zárt kapus Magyar Nagydíjon már a nyolcadik sikerére készül.
  • Szerző: Ripost

Döcögősen indult Lewis Hamilton számára a koronavírus-járvány miatt négy hónapos csúszással elrajtolt 2020-as Forma–1-szezon. A spielbergi Osztrák Nagydíjon büntetésektől is sújtva csak negyedik lett a mezőny szupersztárja. Egy héttel később ugyanott, immár a Stájer Nagydíjon aztán már rajt-cél győzelemmel hangolt a Hungaroringre, ahol már minden mellette szól.

„Mindig szerettem Magyarországra jönni. Nem tudom, miért, de vannak pályák, ahol mi, pilóták kiemelkedően szerepelünk, máshol csak jók vagyunk, és akadnak, ahol csak középszerűek vagyunk. Spielberg például egyike a leggyengébb pályáimnak, a Hungaroring viszont mindig is az egyik legerősebb volt. Ezért is örülök a visszatérésnek” – idézte a Motorsport-Total a Magyar Nagydíj eddigi legtöbbszörös győztesét.

Tavaly is a brit nyert Mogyoródon Fotó: AFP

Hamilton már 22 éves újoncként, 2007-ben nyert a mogyoródi aszfaltcsíkon, s azóta összesen már hétszer – köztük tavaly és tavalyelőtt – nem talált itt legyőzőre. Ha vasárnap is ő ér be elsőként a célba, akkor a legendás Michael Schumacher újabb rekordját állítja be. Eddig ugyanis csak a sorozat történetében csak a németek hétszeres F1-világbajnokának sikerült egy pályán (Magny-Cours-ban, a Francia Nagydíjon) nyolcszor győznie.

„Ezt egyáltalán nem is tudtam! Valahányszor, ha Michael rekordjaira emlékeztetnek, lenyűgöz, hány és hány győzelme, bajnoki címe vagy éppen első rajthelye volt. Egyik rekordot állította fel a másik után. Sosem feledem a nagyságát és a sikereit” – mondta erről Hamilton, aki idén többek között a vb-címek számában is beérheti Schumit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?