SPORT

Halász Bence bronzérmes kalapácsvetésben

A kalapácsvető Halász Bence bronzérmet szerzett szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.
  • Szerző: RIPOST

A tavalyi Európa-bajnokságon harmadik Halász ezüstérme egyetlen centiméteren múlott, a francia Quentin Bigot ennyivel előzte meg.


MTI/AP/Haszan Ammar

A Dobó SE versenyzőjének elsőre elért 78,18 méteres dobása volt a legnagyobb.
A lengyel Pawel Fajdek egyedüliként került 80 méter fölé, 80,50 méterrel lett negyedszer világbajnok.


MTI/AP/Haszan Ammar

Halász Bence dohai harmadik helyével a magyar atléták eddig 14 érmet szereztek a szabadtéri világbajnokságokon, az arany még hiányzik a gyűjteményből.

„Sok volt az érvénytelen dobásom, de ez talán bocsánatos bűn” – nyilatkozott a szombathelyi atléta. „Az első jól sikerült dobás után ugyanis próbáltam kockáztatni, többet kihozni magamból.”
Hozzátette, 79-80 méteres dobások voltak az érvénytelenek.
„De nem szomorkodom, mert bronzérmet nyertem” – jelentette ki.
A versenyről még elmondta, az volt a terv, hogy ne egy biztonsági dobással kezdjen, hanem olyannal, amellyel biztosan bekerül a nyolcba.
„Aztán lehet, hogy túlságosan is megnyugodtam, mint tavaly az Eb-n, pedig talán egyéni csúcsot is tudtam volna dobni” – fogalmazott.
Halász Bence szerint az utolsó két-három hónapban kezdett feljönni.
„Talán kicsit későn, de akkor tudtunk olyan munkát végezni, amire lehet alapozni a vb-t” – mondta a mezőny legfiatalabb kalapácsvetője, aki jövőre a tokiói olimpián, majd a párizsi Eb-n is szeretne bizonyítani. Az olimpiai szintet júniusban 78,27 méterrel teljesítette.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?