SPORT

Hajdú B. István az Európa-bajnokság nagy utazója

A népszerű sportriporter ötödször dolgozik labdarúgó-világversenyen, eddig a franciáknak mindig szerencsét hozott.
  • Szerző: sk

A válogatottak mellett az újságírók, kommentátorok is gőzerővel felkészültek a labdarúgó-Európa-bajnokságra. Ebben a tekintetben a legerősebb magyar név Hajdú B. István, az M4 Sport riporterét szinte már családtagként üdvözölhetik a nézők.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Le kell fújni, Eb-re kell menni, nem is kell menni, itthon kell maradni. Maradj otthon a Puskás stadionban jövőre” – Hajdú B. István üvöltötte bele a mondatokat a csípős novemberi éjszakába, amikor Szoboszlai Dominik gólja után eldőlt, a magyar fociválogatott ott lehet az Európa-bajnokságon.

Akkor az üres Puskás stadionban kiabált örömében a riporter, az Eb-n már 67 ezer szurkolóval a háta mögött biztathatta a magyar válogatottat. A 1992 óta riporterként dolgozó Hajdú B. István az ötödik labdarúgással kapcsolatos tornáján dolgozhat tévésként, eddig két-két-Eb-n is vébén szerepelt. Furcsa egybeesés, hogy mindegyik eseményen döntőt játszottak a franciák, akik a 2000-es Eb-t és a 2018-as vb-t meg is nyerték, 2006-ban és 2016-ban alulmaradtak a döntőben.

„A franciák már előre örülhetnek, hogy ott leszek, rossz tornájuk biztosan nem lesz, gondolhatják” – mondta Hajdú B. a magyar válogatott csoportellenfeléről a szakember, aki szerint a gallok a belgák ellen játsszák majd a torna fináléját.


Persze Hajdú B. a magyar válogatottnak szurkol igazán, egyik emlékezetes Eb-közvetítése a mieink osztrákok elleni 2-0-s sikere volt. Akkor, Bordeaux-ban Szalai Ádám góljánál mondta azt, hogy „gurulj ne lassítva is”, ebből mára a podcast-műsorát nevezték el.

A riporter persze nem csak a mieink meccsein dolgozik majd. Szó szerint körbeutazza Európát, alig lesz olyan város a 11 helyszínből, ahol ne dolgozna.
„Szó szerint én vagyok a száguldó riporter. A magyar válogatott első, portugálok elleni mérkőzésére Rómából, majd Bukarestből érkeztem.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?