SPORT

Ha Csapó Gábor pólólegendának igaza lesz, annak az egész ország örül majd!

Keszthelyi Rita és Varga Dénes bejelentette, hogy a 2024-es párizsi olimpiáig vállalják a válogatottságot. Csapó Gábor pólólegenda szerint a női és a férfi vízilabdacsapat két meghatározó egyéniségéről van szó, nem mellékes a szerepük.
  • Szerző: Ripost

Az 1976-os montreali olimpián aranyérmet nyert dr. Csapó Gábor a Metropolnak elárulta, hogy izgalommal várta Keszthelyi Rita és Varga Dénes döntését. A női és a férfi válogatott sztárja ugyanis sokat tehet azért, hogy mindkét csapatunk érmet szerezzen a 2024-es párizsi játékokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Meghatározó klasszisok

-„Kétség kívül két meghatározó egyéniségről van szó, olyanokról, akik nélkül egyik válogatottunk sem lenne elég ütőképes„ – mondta Csapó Dudi.

Olvastam Keszthelyi Rita nyilatkozatát, és ha jól értelmeztem, esetleg kisbabát terveznek, ami nem lehet gond a további pályafutása szemszögéből, hiszen Párizsig erre bőven lesz ideje. Viszont Bíró Attila szövetségi kapitánynak be kell építenie két-három fiatal játékost a válogatottba, hiszen ez elengedhetetlen, ha a spanyolokkal, az olaszokkal, az oroszokkal, a kanadaiakkal és a hollandokkal tartani akarjuk a lépést.

Csapó Gábor a Metropolnak nyilatkozott (Fotó: Balogh László, Nemzeti Sport)

Győzelmi esély

Csapó Gábor szerint a következő olimpián a női csapatnak esélye lesz arra, hogy legyőzze a toronymagas favorit, amerikai válogatottat.

- „Rita irányításával, mesteri meglátásaival, pontos és erős lövéseivel akár még az Egyesült Államokra is veszélyesek lehetünk, hiszen a tokiói olimpia csoportfázisában legyőztük őket – folytatja Csapó doktor. – Az amerikaiak hegemóniája sem tart örökké, én abba is beleegyeznék, hogy Párizsban ez a két csapat jusson döntőbe, és újra verjük meg őket. Mindenesetre ezt kell célként kitűzni.”

Varga, maga a csoda

A világ- és Európa-bajnok Csapó úgy véli, a férfi válogatott vezéregyénisége, Varga Dénes olyat tud a vízben, amit csak nagyon kevesen.

- „Varga Dumi maga a csoda a mi sportágunkban – folytatta Csapó. – Távoli bombái, ejtései, radarpontos passzai avatják azzá. De ha már a jövőről ejtünk szót, mindenképpen kell találni egy gólerős centert, aki bírja az ellenfél kapuja előtti gyűrődést.„

Csapó hozzátette, furcsálja, hogy a mai magyar válogatott játékosai gyakran panaszkodnak túlterheltségre.

„Ezt azért nem értem, mert a mi időnkben a négyszer öt perces negyedekben is bírtuk a darálást, most pedig meglátásom szerint gyakori cserével ugyanerre képesnek kellene lenniük pólósainknak – magyarázta a 71 éves pólólegenda. – Emlékszem, a múltban bizonyos Világ Kupa-küzdelmek során délelőtt és délután is mérkőzésünk volt, de ez nem jelentett nehézséget. Igaz, a maiak úgymond mikro-sérülései feladják a leckét, ha azokból túl sokat összeszednek.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?