OLDALVONAL

Kiderült, erre költik a nemzetközi menetelésért kapott pénzt a Fradinál

A Ferencváros labdarúgócsapata 15 év után szerepel újra európai kupa főtábláján. Az idei meneteléssel eddig több, mint 1,3 milliárd forinttal gazdagodott a klub, amely még tovább nőhet az Európa-liga csoportkörében.
címkék:
  • Szerző: ST

A Ferencváros 1995-ben 500 és 700 millió forint körül keresett azzal, hogy első magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Az akkoriban hatalmas összegnek számító bevételt azonban elherdálta a klub. Az idei bravúros szereplés után azonban ez elképzelhetetlen, a Fradinál jól tudják, hogy mire szánják az eddig megkeresett 1,3 milliárd forintot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fradi 15 év után jutott újra csoportkörbe
Fotó: MTI

„Ez a labdarúgásé lesz és bár jó kimondani az összeget, azt azonban tudni kell, hogy ez költségvetésünknek csupán a húsz százaléka. Ne feledjük, hogy vennünk kell majd játékosokat, ki kell fizetni a prémiumokat a csapatnak, az edzőnek, és mindenkinek, aki ebben a győzelemben részt vett; gondolok itt mindazokra, akik munkájukkal hozzátettek a sikerhez”

– mondta el a tervekről Kubatov Gábor, az FTC elnöke a pestisracok.hu-nak.

Szerhij Rebrov vezetőedző és a stábtagok is prémiumot kapnak
Fotó: MTI

Nagyon tudatosan tervezik a jövőt a Ferencvárosnál, a rég várt csoportkörös szereplést követően. A jövőbeni játékosvásárlással a következő kupaidényre építhetnek majd ütőképes együttest, ami által meg lehet ismételni az idei remek szereplést, vagy akár még felül is lehet múlni. Hosszú távon pedig a Fradit a Bajnokok Ligája-selejtezőjében búcsúztató horvát Dinamo Zagreb lehet a példa.

„Majd a következő évben már kacérkodhatunk azzal, hogy egy szerencsés sorsolás után akár a csoportból is valahogy továbbjuthassunk”

folytatta a zöld-fehérek elnöke.

A Ferencváros az Európa-liga csoportkörében a spanyol Espanyol, az orosz CSZKA Moszkva és a bolgár Ludogorec ellen lép pályára. Ezen mérkőzések a játékosok értéket is emelik majd, akiket így magasabb áron értékesíthetnek.

A Fradinál Franck Boli (balra) szintű légiósokat igazolhatnak a jövőben
Fotó: MTI

A főtáblás találkozók iránt egyébként hatalmas az érdeklődés, hiszen már közel 17 ezer El-bérletet eladott a klub.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?