SPORT

Fontos támogatót kaptak a magyar olimpikonok

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. csütörtökön stratégiai együttműködési megállapodást kötött.
  • Szerző: SK

A sajtótájékoztatón elhangzott: a nemzeti lottótársaság 2021 végéig támogatja a magyar olimpiai csapatot, és a szponzorációs hozzájárulás nemcsak a nyári, hanem a téli ötkarikás játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.
Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója elárulta, 70 millió forinttal támogatják a MOB-ot.
„A Szerencsejáték Zrt. nemzeti vállalat, amely haszonra törekszik, de a felelősségvállalásban is jelentős szeletet hasít ki” – mondta a cégvezető, aki emlékeztetett arra, hogy tavaly a Magyar Paralimpiai Bizottsággal is szerződést kötöttek, illetve a cég első terméke, a totó 1947-ben éppen azért jött létre, hogy a magyar olimpiai csapat felkészülését segítse.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: MTI


„Lesz olimpia. Szeretnék mindenkit megnyugtatni” – jelentette ki Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke. „Legyen szó a NOB-ról, a rendező Japánról, vagy a sportélet képviselőiről, minden egyes szereplő kommunikációja egyértelmű. De szűk, zártkörű beszélgetésekben sem merül fel még említés szintjén sem a törlés”.

A sportvezető kifejtette, a sportfogadást is megviselte a világjárvány, így különösen nagyra értékelik a támogatást, amelynek reményei szerint lesz folytatása.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?