FOCI-VB

Megrendítő videó, zokogásban tört ki a kamerák előtt a világsztár

Danijel Subasic nem tudta visszatartani a könnyeit, amikor halott barátjáról kérdezték. A csapattársa tudta csak megvigasztalni.
  • Szerző: HBK

Zokogásban tört ki a kamerák kereszttüzében Danijel Subasic, miután halott barátjáról kérdezték. A horvát labdarúgó-válogatott kapusa még mindig nem tudta teljesen feldolgozni a tíz évvel ezelőtti tragédiát.

Subasic volt a horvátok hőse a Dánia elleni világbajnoki nyolcaddöntőben, a büntetőpárbajban három nagy védést is bemutatott. A meccs után derült ki, hogy tíz éve elhunyt barátja miatt tekintett minden hárítás után az ég felé, a védéseit Hrvoje Custicnak ajánlotta.

Custic 2008 márciusában a Cibalia Vinkovci elleni bajnokin szenvedett súlyos fejsérülést: a negyedik percben egy ütközés után olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt, mindössze 24 évesen.

Subasic és Custic csapattársak voltak a horvát Zadarban, a kapus pedig nem felejtette el jó barátját, minden meccsen úgy véd, hogy a meze alatt ott van egy póló, amin Custic látható, fölötte pedig angolul az örökké szó olvasható.

A horvát kapusnak kedden sajtótájékoztatón volt jelenése, amelyen az újságírók rákérdeztek, miért őrzi máig ennyire elevenen Hrvoje Custic emlékét. Subasic azonnal elérzékenyült, sírva fakadt, csapattársa, Domagoj Vida tudta csak megvigasztalni.