FOCI-VB

Durva hír, halott barátja miatt került bajba a világsztár focista

A FIFA bekeményített, rászóltak Danijel Subasicra. A horvát csapatot is megbüntették rendesen.
  • Szerző: HBK

Danijel Subasic megható története bejárta a világsajtót: mint kiderült, a horvát labdarúgó-válogatott kapusa elhunyt barátja, Hrvoje Custic emléke előtt tisztelgő pólót szokott viselni a meze alatt. Így volt ez a Dánia elleni világbajnoki nyolcaddöntőben is, ahol három büntetőt fogott. A nemzetközi szövetség viszont nem nézte jó szemmel a kapus magánakcióját.

A FIFA szerint Subasic megsértette a felszerelésre vonatkozó személyes szabályokat. Figyelmeztették is a kapust, nem szeretnék, ha a következő meccsen is ott lenne a meze alatt egy póló.

Custic 2008 márciusában szenvedett súlyos fejsérülést: egy bajnoki meccsen olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt, mindössze 24 évesen.

Subasic és Custic csapattársak voltak a horvát Zadarban, a kapus azóta sem tudta teljesen feldolgozni a tragédiát, pár napja elsírta magát egy sajtótájékoztatón, amikor Custicról kérdezték.

A FIFA egyébként a horvát csapatot 95,5 ezer dollárra (26 millió forint) megbüntette, mert a Dánia elleni összecsapáson nem a hivatalos marketingpartner italait reklámozta. Horvátország ellenfele a házigazda Oroszország lesz a szombati negyeddöntőben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?