FOCI-VB

Drámai vallomás: magát hibáztatja barátja haláláért a sztárfocista

Sokáig nem tudott magának megbocsátani a horvát fociválogatott kapusa.
  • Szerző: HBK

Danijel Subasic saját magát hibáztatja amiatt, hogy tíz évvel ezelőtt meghalt jó barátja, Hrvoje Custic. A tragédiát azóta sem tudta teljesen feldolgozni a horvát labdarúgó-válogatott kapusa.

Custic 2008 márciusában szenvedett súlyos fejsérülést: egy bajnoki meccsen olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt, mindössze 24 évesen.

Most kiderült, hogy Custic azért sérült meg, mert megpróbált bent tartani a pályán egy labdát, amit Subasic rúgott az irányába (ők ketten csapattársak voltak a horvát Zardar csapatában). A kapus ezért sokáig úgy érezte, ő a felelős Custis haláláért.

„Sokáig azt mondogattam magamnak, ha nem lettünk volna csapattársak, még mindig élne. Azután a bizonyos meccs után elmenekültem Amerikába, de az sem segített.

Minden egyes nap visszapörgettem magamban azokat a pillanatokat, és azt kérdezgettem magamtól, hogy miért felé rúgtam a labdát.

Ekkor határoztam el, hogy a karrierem hátralévő összes meccsén úgy védek, hogy a mezem alá felveszek egy pólót, amin rajta van Hrvoje képe” mesélt élete egyik legnagyobb tragédiájáéról Subasic.

Horvátország szerda este Angliával játszik a 2018-as világbajnokság elődöntőjében. Subasic a torna alatt több büntetőt is hárított, így neki is köszönhető, hogy a horvátok ilyen messze jutottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?