Létrehozva: 2018.06.15.

Döbbenetes hír: Cristiano Ronaldo elfogadta a börtönbüntetést!

A vád szerint szándékosan csalt adót a Real Madrid sztárja. Pénzbírsággal még kiválthatja a büntetést.

Elfogadta a kétéves börtönbüntetést és 18,8 millió euró (6 milliárd forint) befizetését Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgója az El Mundo című lap értesülése szerint.

Az ötszörös aranylabdás portugál támadó ellen tavaly júniusban indított pert adócsalás miatt a spanyol ügyészség, mivel a vád szerint 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

A 33 éves Ronaldónak vélhetően nem kell börtönbe vonulnia, s pénzbírsággal kiválthatja azt, mivel Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a kétéves vagy annál rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

Ronaldo az elmúlt idényben Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, s péntek este kezdi meg szereplését az Európa-bajnok portugál válogatottal az oroszországi világbajnokságon a spanyol együttes ellen Szocsiban.

A rivális FC Barcelona sztárja, Lionel Messi adócsalási ügye tavaly júliusban zárult le: a szintén ötszörös aranylabdás argentin támadó a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott be, és a spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió eurót nem fizetett be. Így először 21 hónapos börtönbüntetést kapott, ám ezt végül 252 ezer euróval kiválthatta, írja az MTI.

Korábban a spanyol élvonal nagy csapataiban szereplő több labdarúgó, így Xabi Alonso, Luka Modric, Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao és Fábio Coentrao ellen is hasonló eljárás indult. A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho Real Madridnál töltött időszakát jelenleg is vizsgálják.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-